MADAGASKAR

od 19.650,00 HRK
Model: MAD001
Dostupnost: Dostupno


MADAGASKAR


12 dana/9 noćenja

4.10. – 15.10.2017 
GARANTIRANI POLAZAK!
Zrakoplovom iz Zagreba


Cijena po osobi od

19.650 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe 4.320 kn
 

 

Trajanje putovanja: 12 dana/9 noćenja
Najmanji broj putnika: 20
Viza: potrebna, dobiva se na ulasku u zemlju

PLAN PUTOVANJA: 

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let za Istanbul. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20.10 sati na liniji TK 1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 23.20 sati po lokalnom vremenu.
 
2. dan: ISTANBUL – ANTANANARIVO
Nastavak leta za Antananarivo na liniji TK 160 u 01.25 sati. Obroci u zrakoplovu. Dolazak u Antananarivo u 14.00 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, odlazak na panoramski razgled grada. Slijedi smještaj u hotel. Noćenje.
 
3. dan: ANTANANARIVO – AMBATOLAMPY – ANTSIRABE
Nakon doručka, odlazak i razgled Polyclinique Ilafy Antananarivo – Poliklinike za opću medicinu.Vožnja prema gradu Antsirabe. Tijekom vožnje nižu se autohtone kuće smještene na platoima crvene zemlje, terasasta zelena rižina polja, na koja se nastavljaju crnogorične šume i stabla eukaliptusa. Zaustavljanje u Ambatolampy, gdje ćete vidjeti kako se izrađuju tradicionalne posude i oruđe od aluminija, za koji su se specijalizirali lokalni obrtnici. Nastavak vožnje prema gradu Antsirabe, koji je središte trgovine poludragim kamenjem i mineralima te svilom, a sam grad leži na izvorima termalne vode. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
4.dan: ANTSIRABE – AMBOSITRA – ANOMAFANA
Nakon doručka odlazak u smjeru Ranomafana kojeg karakterizira bogata flora i fauna. Zaustavljanje u mjestu Ambositra te posjet centru rukotvorina gdje ćete moći vidjeti kako se izrađuju tipične drvene rezbarije plemena Zafimaniry. Nastavak vožnje kroz šumu eukaliptusa do Ranomafane. Po dolasku, smještaj u lodge. Večera. Noćenje.
 
5. dan: RANOMAFANA – FIANARANTSOA
Nakon doručka odlazak u razgled Nacionalnog parka Ranomafana. Ovaj park smješten je na na visini od 800 metara. Osnovan je 1991. godine s namjerom da zaštiti prirodne ljepote i rijetke životinjske vrste: tu obitava 29 različitih vrsta sisavaca uključujući i 12 vrsta lemura te brojne endemske vrste. U poslijepodnevnim satima, vožnja do Fianarantsoe te kraći razgled ovog sveučilišnog i kulturnog središta Madagaskara. Grad je okružen jezerima, vinogradima i jedinstvenom plantažom čaja na Madagaskaru. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
 
6. dan: FIANARANTSOA – AMBALAVAO – RANOHIRA
Doručak. Slijedi vožnja uz polja riže i duhana prema mjestu Ranohira sa zaustavljanjem u Ambalavau, kako bismo posjetili radionicu za proizvodnju poznatog Antaimoro papira od riže. Poslijepodne nastavak putovanja prema Ranohiri. Prolaskom tzv. „Južnih vrata“, otkrivaju se prekrasni krajolici - prostrane savane s pogledom na velika krda zebu goveda. Po dolasku, smještaj u hotel . Večera. Noćenje.
7.dan: RANOHIRA – NACIONALNI PARK ISALO – RANOHIRA
Doručak. Današnji dan posvećen je razgledavanju Nacionalnog parka Isalo. Ta madagaskarska « kamenita šuma » je prepuna slikovitih pejzaža, slapovi i brzaci, mostovi, jezera te pješčane plaže. Nevjerojatne granitne skulpture te iznimno bogata flora i fauna, obilježja su ovog parka. L’Isalo je uistinu prostran i velik masiv koji se prostire na gotovo 82.000 hektara, a prosječna nadmorska visina mu je oko 1000 metara. Posjetit ćemo « Nimfine slapove » te « Piscine naturelle » - prirodni bazen, odnosno prekrasno jezero gdje je predviđena i stanka za kupanje. Prije povratka u hotel prolazimo preko poznatog « Fenetre de l’Isalo » (Prozor Isalo) kako biste uživali u predivnom zalasku sunca (ukoliko vremenski uvjeti dopuste). Povratak u hotel. Večera i noćenje.
 
8. dan: RANOHIRA – TULEAR – IFATY
Nakon doručka odlazak prema gradu Tuléar. Obalu na ovom dijelu otoka krase slikovita ribarska sela, a regija je karakteristična po svom jedinstvenom biljnom svijetu (baobabi, euforbie,..). Još jedna od zanimljivosti ovog područja su i grobnice Mahafaly s karakterističnim drvenim totemima, a prikazuju razne motive i prizore iz života u stilu naive. Nastavak putovanja za Ifaty. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9.dan: IFATY
Doručak. Slobodno za vlastite programe: kupanje, sunčanje… Večera. Noćenje.
 
10 dan: IFATY – TULEAR – ANTANANARIVO
Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži do transfera za Tulear - zračne luke te prijava na let za Antananarivo. Po slijetanju, prijevoz do hotela Smještaj. Večera, noćenje.
 
11 dan: ANTANANARIVO – ISTANBUL
Nakon ranijeg doručka ,posjet stomatološkoj klinici - Centre de Stomatologie Befelantanana. Upoznavanje sa radom stomatološke struke te zemlje i razmjenjivanje znanja i iskustva u dentalnoj medicini. Transfer za zračnu luku Prijava na let za Istanbul te polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 16.00 sati na liniji TK 161 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.
 
12. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul, u 4.45 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 7.15 sati na liniji TK 1053 (Turkish Airlines). Dolazak u zagrebačku zračnu luku predviđen je u 8.35 sati po lokalnom vremenu. Završetak putovanja.
 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 19.650 kn
 
Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit): 3.100 kn
 
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 4.320 kn
 
Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu putovanja, smještaj u hotelima i lodgevima 4* na bazi polupansiona, transfere, unutarnji let na Madagaskaru Tuléar – Antananarivo, razglede prema programu, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na Madagaskaru, troškove organizacije i jamčevinu.
Cijena ne uključuje: dodatne obroke, izlete, napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače – obavezna doplata na licu mjesta 30 Eur, zrakoplovne pristojbe, vizu za Madagaskar, osobne troškove i putna osiguranja.
Viza: viza za Madagaskar izdaje se po dolasku u zračnu luku Antananarivo. Cijena vize je 30 Eur - plativo na licu mjesta, a za ishođenje vize je potrebno ispuniti vizni obrazac, jedna fotografija te putovnica koja treba vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana izlaska s Madagaskara.
Napomena: Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
Kategorizacija hotela na Madagaskaru odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja prema Općim uvjetima organizatora putovanja.