MS NOORDAM ALJASKA

od 17.390,00 HRK
Model: ALJA001
Dostupnost: Dostupno
MS NOORDAM – ALJAŠKA AVANTURA
ANCHORAGE-SEAWARD-GLACIER BAY-HAINES-JUNEAU-KETCHIKAN-VANCUVER
 
24.6. – 3.7.2017.
10 DANA/8 NOĆENJA

 
Cijena po osobi: 17.390 kn
 +doplata za lučke pristojbe 1.495 kn; zrakoplovne pristojbe 3.400 kn
  
PREMIUM krstarenje obalama i nacionalnim parkovima Aljaske!
    Uključen let iz Zagreba!
    Svi transferi na destinaciji!
    Noćenje u Anchorage-u!
    8-dnevno krstarenje prema programu, sa proširenim punim pansionom na brodu!

PROGRAM PUTOVANJA:
 
1.dan, 24.6.2017. / Zagreb - Anchorage
Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova  Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava i let zrakoplovom prema Anchorage-u (2 presjedanja). Dolazak istog dana u večernjim satima. Transfer do hotela i noćenje.
 
2.dan, 25.6.2017. / Anchorage - Seaward
Odjava iz hotela i organizirani transfer do Seaward-a, luke ukrcaja. Prijava i ukrcaj na brod, te smještaj u odabrane kabine. Isplovljavanje u 20 sati. Noćenje.
 
3.dan 26.6.2017. / plovidba
Opuštajući dan na moru. Panoramska plovidba prekrasnim krajolicima Aljaske na putu ka Nacionalnom parku Glacier Bay. Na obali se mogu vidjeti slapovi nastali otapanjem sniježnih kapa, kao i drveće koje raste na najneobičnijim mjestima stjenovitih litica. Ledenjaci i strme litice su dom medvjedima, vukovima, jelenima, losovima, dok u ledenom moru svoj dom nalaze tuljani, delfini i kitovi.
 
4.dan, 27.6.2017. / plovidba Nacionalnim parkom Glacier Bay
Panoramska plovidba nacionalnim parkom Glacier Bay. Po načinu na koji se šepuri s količinom leda, moglo bi se pomisliti da je Glacier Bay razmetljiv. Ledenjaci se praktički tope u Vašem krilu. Holland America Line će Vas na ovom krstarenju upoznati s ovim specifičnim ekosustavom pod zaštitom UNESCO-a, gdje biljne i životinjske vrste žive skladu s prirodom, prilagođeni vječnim promjenama krajolika uzrokovanim topljenjem leda. Kada se odlomi komad leda i uz grmljavinu padne u more, udarac je toliko jak da vodeni stup dosegne i stotinu metara. Glacier Bay ima najviše ledenjačkih aktivnosti u svijetu.
 
5.dan, 28.6.2017. / Haines
Haines, malo mjestašce prekrasnog krajolika smještenog na obalama zaljeva Lynn, najdubljeg i najdužeg fjorda Sjeverne Amerike. Najpoznatiji je po rezervatu bjeloglavih orlova
 
6.dan, 29.6.2017. / Juneau
Juneau je glavni grad Aljaske i do njega se može doći samo morem ili zrakom. Osnovali su ga tragači za zlatom 1881. godine. Oduševit će Vas šarenilo voda, šuma i planina, kojih ovdje ima na pretek. Stisnut između kanala Gastineau i obalnih planina, Juneau nudi raznolikost na maloj udaljenosti. Na „stražnjim vratima“ su ledenjak Mendenhall i nenadmašna ledena polja. Nepregledna nacionalna šuma Tongass prostire se na sjeveroistok. U gradu možete obaviti kupnju ili iznajmiti kajak, saonice s psećom zapregom, splav, planinariti, gledati kitove, pecati ili razgledavati krajolik iz zraka (svi izleti su uz doplatu). Brod isplovljava u 22.00 sata. Noćenje na brodu.
 
7.dan 30.6.2017. / Ketchikan
Brod pristaje u Ketchikan u 11.00 sati. Ketchikan se smjestio na uskom dijelu tjesnaca Tongass te su ovdje brojne trgovine i kuće sagrađene na vodi. Osim po prekrasnoj prirodi i idiličnom krajoliku te bogatoj Aljaškoj starosjedilačkoj kulturi, Ketchikan je poznat i po dugoj povijesti ribolova, zbog čega je i samoprozvani Glavni grad lososa. Osim glavnih atrakcija (ulica Creek, Povijesni muzej Tongass, Totem Bight State park, selo Saxman), možete razgledati iz zraka nacionalni park Misty Fjords. Ovi dubokomorski fjordovi nastali su kao posljedica povlačenja velikih ledenjaka koji su iza sebe ostavili granitne stijene koje se uzdižu stotine metara iznad mora s bezbroj slapova koji poniru u mirne vode (svi izleti su uz doplatu).
 
8.dan, 1.7.2017. / plovidba kroz Inside Passage
Dan na moru. Na povratku prema ukrcajnoj luci Vancuveru, panoramska plovidba unutarnjim prolazom (Inside Pasage) gdje možete uživati u prekrasnoj panorami prolaza. Možda Vam se pridruže i kitovi! Noćenje na brodu.
 
9. i 10. dan, 2. i 3.7.2017. / Vancuver-Zagreb
Doručak na brodu. Nakon iskrcaja i preuzimanja prtljage organizirani razgled Vancuvera uz pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite programe. Transfer do zračne luke Vancuver. Let preko neke od europskih zračnih luka prema Zagrebu.
 
Cijena po osobi u dvokrevetnoj ...
  • unutarnjoj kabini :                                17.390 kn
  • kabini s prozorom:                                20.890 kn
  • kabini s balkonom:                               22.990 kn
 
Cijena za odraslu osobu na 3. i 4. ležaju na upit
 
Smještaj u jednokrevetnoj kabini/sobi na upit.
 
OBVEZNE DOPLATE  UZ REZERVACIJU: lučke pristojbe koje iznose 1.495 kn; zrakoplovne pristojbe koje iznose 3.400 kn*
 
OBVEZNE DOPLATE NA BRODU: napojnice za osoblje koje iznose 11,50 USD po osobi/danu ; odnosno 12,50 USD po osobi/danu za putnike smještene u suite kabinama.
CIJENA UKLJUČUJE: 
povratni zrakoplovni let na relaciji Zagreb – Anchorage/Vancuver – Zagreb, 1 noćenje u hotelu 3* u Anchorage-u, poludnevni razgled Vancouvera, lokalni transferi zračna luka – hotel – luka – zračna luka, 8 – dnevno krstarenje s brodom MS Noordam 5* Premium brodara Holland America Line, smještaj u dvokrevetnoj kabini odabrane kategorije, prošireni puni pansion (doručak, ručak, večera, snack), gala večera, animacijski i zabavni program na brodu, upotreba fitnessa, bazena i ležaljki, pratitelja putovanja (za minimalno 20 prijavljenih putnika), ukrcaj i iskrcaj prtljage, pripremu i organizaciju putovanja.
 
CIJENA NE UKLJUČUJE:
Troškove pića u barovima i restoranima, izlete, usluge frizerskog salona, masaže te ostale usluge u SPA-centru, igre na sreću u brodskom kasinu, usluge brodskog liječnika, te ostale osobne troškove tijekom krstarenja.
 
VIZA:
Viza za ulazak u SAD je potrebna.Organizator ne vrši pribavljanje vize za SAD. Izdaje se u Zagrebu u roku od 2 radna dana. (nakon prethodno dogovorenog intervjua). Informacije o potrebnoj dokumentaciji za izdavanje vize zatražite na internet stranici američkog veleposlanstva  http://zagreb.usembassy.gov/.
 
Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje američke vize koji imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora te se primjenjuju uvijeti otkaza putovanja.
NAPOMENE:
*Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Brodar može promijeniti redoslijed plovidbe tijekom krstarenja ukoliko nastupe izvanredne okolnosti a sve u svrhu zašite i sigurnosti putnika. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovnih kompanija i podložna su promjeni