JAPAN

od 19.490,00 HRK
Model: JAP001
Dostupnost: Dostupno

JAPAN
 

Boje jeseni u zemlji izlazećeg sunca

 

9.10. – 19.10.2017.

 

11 dana/ 8 noćenja

 

First Minute cijena po osobi od

19.490* kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe 3.290 kn
*first minute popust 
-500 kn na osnovnu cijenu 19.990 kn + doplata za avio takse 3.290 kn za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta
 

PROGRAM PUTOVANJA
1. dan - Zagreb – Doha
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova. Let prema Dohi na liniji QR218 (Qatar Airways) u 18.40 sati.

2. dan - Doha - Tokio
Dolazak u Dohu u 1 sat po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Tokiju na liniji QR806 (Qatar Airways) u 02.35 sati. Dolazak u Tokio predviđen je u 18.40 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do Tokija (oko 90 minuta vožnje). Smještaj u hotel, večera (nije uključena u cijenu) i noćenje.

3. dan - Tokio
Doručak u hotelu. Sastanak grupe s lokalnim vodičem i odlazak na cjelodnevni razgled grada. Imperial Palace Plaza, Trg carske palače, rezidencija japanskog cara, okružena visokim zidom i jarkom s vodom, zauzima područje najskupljih kvadratnih kilometara na svijetu. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Zatim obilazak Ginze, sinonima modernog Tokija. Srce Ginze nalazi se na križanju Chuo-Dori i Harumi-Dori prepoznatljivom po cilindričnoj staklenoj zgradi San-ai. Zatim slijedi odlazak u razgled Hrama božice Kannon, najstarijeg hrama u Tokiju. Prema legendi, u sedmom stoljeću, dvoje lokalnih ribara izvukli su u mrežu uhvaćen kip budističke božice milosrđa, Kannon. Koliko god su ga puta vratili u vodu ponovno bi ga pronašli u mreži. Izgradili su hram kako bi statua imala dom. Hram se nekoliko puta proširivao, a vjeruje se da je originalan kip Kannon zakopan ispod zlatom optočenog svetišta koje se nalazi iza glavnog oltara u glavnoj prostoriji hrama. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan - Tokio - Fuji - Hakone
Nakon doručka odjava iz hotela. Vaša velika prtljaga bit će odvezena direktno za Kyoto. Za iduća tri dana nosite sa sobom samo ručnu prtljagu dovoljnu za tri noćenja. Odlazak autobusom prema Hakoneu. Vožnja do uspinjače koja vodi do Mt. Komagatake s pogledom na Fuji. Nakon ručka (uključen u cijenu) odlazak na krstarenje brodom po jezeru Ashi. Vožnja do hotela u Hakoneu. Smještaj, večera (uključena u cijenu) i noćenje.

5. dan - Hakone - Takayama
Nakon doručka odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do željezničke stanice. Polazak brzog vlaka (Odawara – Nagoya – Takayama). Dolazak u Takayamu oko 14 sati. Odlazak na ručak u lokalni restoran. Nakon ručka odlazak u šetnju kroz Kamisannomachi ulicu u kojoj se nalazi najviše povijesnih zgrada, poznata je trgovačka ulica, gdje se proizvodila razna roba, među kojima je i sake, koji svježi možete i kušati. Nakon šetnje, odlazak u hotel, smještaj i noćenje.

6. dan - Takayama - Shirakawago - Kanazawa
Nakon doručaka odjava iz hotela. Odlazak u razgled Takayame u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Jutarnja šetnja po lokalnoj tržnici. Prije ručka obilazak Takajama ureda Edo Vlade. Izgrađen je krajem 17. stoljeća, a obnovljen je 1816., a do 1969. godine bio je korišten kao ured Gifu. Zatim vožnja autobosom prema selu Shirakawago gdje ćemo vidjeti zaselak s kućama koje spadaju u Unescovu kulturnu baštinu. Ručak u lokalnom restoranu nakon kojeg slijedi nastavak vožnje autobusom prema Kanazawi. Po dolasku, smještaj u hotel i noćenje.

7. dan - Kanazawa – Kyoto
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Kanazawa je grad dvorac, kojim je vladao utjecajni vođa od 17. do druge polovice 19. stoljeća. Grad koji nije pretrpio ratna razaranja niti neke veće prirodne katastrofe. Zadržala je većinu povijesnih kuća i tradicionalnih rukotvorina i običaja. Obići ćete: Kenrokuen Garden, Shima Ochaya House, Nagamachi District. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak prema Kanazawa stanici i prijava na vlak prema Kyotu. Po dolasku u Kyoto, organizirani prijevoz do hotela. Noćenje.

8. dan - Kyoto - Nara - Kyoto
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Naru. Vidjet ćete Todaiji hram, veliki istočnjački hram, zaštitni je znak Nare i povijesno najznačajniji. Izgrađen 752. godine kao glavni hram svih budističkih hramova u Japanu. Zatim Kasuga Shrine i Shinto svetište. Odlazak u Nara Park i šetnja. Još se naziva i park jelena, koji se po njemu slobodno šeću, a krasi ga 1.700 trešnjinih stabala. Ručak tijekom izleta uključen je u cijenu. Po završetku razgleda, povratak u hotel, smještaj i noćenje.

9. dan - Kyoto - Hirošima - Kyoto
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili preporučujemo fakultativno odlazak na cjelodnevni izlet u Hirošimu (uz doplatu). Polazak super brzog vlaka (Bullet Train) iz Shin Osaka željezničke stanice. Vožnja u trajanju od otprilike jedan sat i trideset minuta do željezničke stanice u Hirošimi. Cjelodnevni razgled grada autobusom u pratnji vodiča: Kupola atomske bombe, Muzej i Memorijalni park mira. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak trajektom (vožnja u trajanju od 10 minuta) do Muyaijima. Šetnja i razgled Itsukushima Shrine - otoka svetišta. Vidjet ćete plutajući tori, vrata kao i svetišta koja potpuno plivaju na vodi u određenim momentima ovisno o plimi. Povratak trajektom do pristaništa gdje čeka autobus kojim je organiziran transfer do željezničke stanice i povratak super brzim vlakom prema Kyotu. Smještaj u hotelu. Noćenje.

10. dan - Kyoto - Osaka - Tokio
Nakon doručka, odjava iz hotela i slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza prema zračnoj luci, uz zaustavljanje kod Umeda Sky Building, s čijeg je krova vidljiv pogled od 360 stupnjeva. Nalazi se na 170 metara iznad tla te se osjećaju jaki udari vjetra. Za lijepog vremena mogu se vidjeti cijela Osaka, ali i udaljeni otok Awaji. Odlazak do dvorca Osaka, najpoznatijeg japanskog dvorca izgrađenog na kamenim temeljima. 
Polijetanje zrakoplova na liniji JL224 (Japan Airlines) u 15 sati. Dolazak u Tokio u 16.15 sati.

11. dan - Tokyo - Doha - Zagreb
Nastavak putovanja prema Dohi na liniji QR813 (Qatar Airways) u 00.01 sati. Dolazak U dohu predviđen je u 5.50 sati Nastavak putovanja za Zagreb na liniji QR217 u 7.20 sati. Dolazak u Zagreb u 12.15 sati.
 
Cijena uključuje
- prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
- smještaj u odabranim sobama u hotelima turističke kategorije na bazi 8 noćenja s doručkom
- 2 noćenja u Tokiu, 1 noćenje u Hakoneu, 1 noćenje u Takayami, 1 noćenje u Kanazawi, 3 noćenja u Kyotu 
- transfere i razglede prema programu 
- 8 noćenja s droučkom u hotelu
- 6 ručkova u lokalnim restoranima prema programu 
- vožnje super vlakom prema programu
- ulaznice za objekte koji se posjećuju
- pratitelja na putovanju 
- jamčevinu 
- troškove putovanja
 

Cijena ne uključuje
- pristojbe zračnih luka 3.290 kn (obavezna doplata kod prijave; visina pristojbi podložna je promjenama te se točan iznos istih određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, karte za sve putnike izdaju se u jednom danu cca 14-7 dana prije putovanja)
- izlet u Hirošimu 3.500 kn (minimum 10 prijavljenih)
- doplata za jednokrevetnu sobu 3.900 kn
- dodatne obroke, usluge
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- putno osiguranje (preporučujemo)

Obavezne doplate po osobi
- pristojbe zračnih luka (obavezna doplata kod prijave; visina pristojbi podložna je promjenama te se točan iznos istih određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, karte za sve putnike izdaju se u jednom danu cca 14-7 dana prije putovanja)

Neobavezne doplate po osobi
- izlet u Hirošimu 3.500 kn (minimum 10 prijavljenih)
- doplata za jednokrevetnu sobu 3.900 kn
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- putno osiguranje (preporučujemo)

Važne napomene
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Japana i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja
- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
- Neispravni putni dokumenti ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. 
 

Najmanji broj putnika
Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 15