KLASIČNA KINA

od 7.590,00 HRK
Model: KIN003
Dostupnost: Dostupno
KLASIČNA KINA
NOVA GODINA

PEKING – XI'AN – HANGZHOU – SUZHOU – SHANGHAI

 
Zrakoplovom iz Zagreba
27.12.2017. – 5.1.2018.


First Minute cijena po osobi od
7.590 kn*

+ zrakoplovne pristojbe 3.290 kn

 
*-400 kn na redovnu cijenu 7.990 kn + zrakoplovne pristojbe 3.290 kn
za rezervacije do 60 dana prije polaska ili popunjenja mjesta

 
 


Trajanje putovanja: 10 dana/7 noćenja
Najmanji broj putnika: 15
Viza:  potrebna
 
Program putovanja:
 
1.dan:   ZAGREB - ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska. Nakon preuzimanja putne dokumentacija polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20.15 sati.
 
2.dan:  ISTANBUL - PEKING
Dolazak u Istanbul u 00.30 sati. Nastavak putovanja prema Pekingu na liniji TK020 u 02.20 sati. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking u 16.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava.  Odlazak na večeru u lokalnom restoranu, povratak u hotel, noćenje.
 
3.dan: PEKING
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 metra, visine je od 10-16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park, te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.
 
4. dan:  PEKING - XI’AN
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni razgled Pekinga koji započinje posjetom Hramu neba iz 1420. godine koji je sa svojim trokatnim krovom načinjenim od plavih pločica postao simbolom Pekinga. Potom, odlazak do Trga Nebeskoga mira / Tien An Men, najvećeg trga na svijetu. Slijedi razgled Zabranjenog grada, drevne carske palače iz doba dinastija Ming i Qing. Ovo arhitektonsko remek-djelo podijeljeno je u tri dijela i okruženo visokim purpurnim zidinama. Na golemoj površini od 183 jutara nalaze se brojne palače, paviljoni, dvorišta, vrtovi i riznice. Slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Xi'an. Dolazak u Xi'an, organizirani prijevoz do hotela. Večera i noćenje.
 
5. dan:  XI’AN
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet do mauzoleja cara Qin Shi Huanga otkrivenog 1974. godine. Tu se nalazi najpoznatije arheološko otkriće 20. stoljeća – ratnici od terakote – 6000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini. Večera u lokalnom restoranu uz Tang Dynasty Culture Show. Povratak u hotel. Noćenje.

 
6. dan:  XI’AN - HANGZHOU
Doručak i odjava iz hotela te organizirani prijevoz u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Hangzhou,  gradu smještenom južno od Shanghaia. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je kao jedno od
najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. U razgledu grada posjetit ćemo pagodu Šest harmonija, voziti se čamcem po jezeru, posjetiti hram Lingyin i obići plantažu najboljeg zelenog čaja na svijetu. Nakon večere povratak u hotel. Noćenje.
 
7.dan:   HANGZHOU – SUZHOU - SHANGHAI
Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja autobusom sjeverno prema gradu Suzhou udaljenom oko 180 km. Suzhou, udaljen cca 180 km. Često ga nazivaju i „Venecija istoka“ ili „Kineska Venecija“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Jangce. Grad, osnovan davne 514 g. Pr. Kr., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve Svjetske baštine.  Posjet Vrtu Gospodara Mreža, klasičnom kineskom vrtu u Suzhou, koji se rasprostire na 5.450 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Po dolasku u Shanghai, smještaj u hotel, večera u lokalnom restoranu. Noćenje.
 
8.dan:   SHANGHAI
Doručak u hotelu. Odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku 1 km, popularnu shopping  zonu. Nastavak vožnje do Bund Bulevarda, simbola starog i novog Shanghaia, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stolovima – od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila.  Predvečer, slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu odakle se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pudong. Pudong smjestio se na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi Lujiazu financijska i gospodarska zona i čuveni Oriental Pearl Toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni akrobatski show. Smještaj u hotel. Noćenje.
 
9.dan:  SHANGHAI - ISTANBUL
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Shanghaia: Vrtovi sreće Mandarina Yu – sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasničniji vrt Shanghaia. Slijedi razgled Hrama Bude od Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada), te vožnja do TV tornja. Posjet Francuskoj četvrti, popularnom dijelu grada s brojnim kafićima i restoranima. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za liniji TK027 (Turkish Airlines) u 23.15 sati.
 
10.dan:  ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 6.10 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1053 (Turkish Airlines) u 8.20 sati. Dolazak u Zagreb u 8.35 sati.
 
First Minute cijena aranžmana: 7.590 kn
Redovna cijena aranžmana: 7.990 kn
First minute popust: 400 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.
Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Peking – Shanghai - Zagreb, unutarnje letove u Kini Peking – Xi'an i Xi'an – Hangzhu, 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* (2 noćenja u hotelu u Pekingu, 2 noćenja u hotelu u Xi'anu, 1 noćenje u hotelu u Hangzhou, 2 noćenja u hotelu u Shanghaiu), doručak u hotelu, večere u lokalnim restoranima,ručak na izletu na kineski zid, razglede i izlete s lokalnim vodičima prema programu, grupne transfere na relaciji zračna luka – hotel - zračna luka prema programu, ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu, troškove organizacije putovanja.