KOPENHAGEN I OSLO

od 3.695,00 HRK
Model: COP001
Dostupnost: Dostupno
Tagovi: Skandinavija

Kopenhagen i Oslo 

već od 3.695 kn

+ zrakoplovne pristojbe 1.190 kn

Trajanje putovanja: 4 dana/3 noćenja
Najmanji broj putnika: 15
 
1. dan: ZAGREB - KOPENHAGEN
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva i pol sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let za Kopenhagen na liniji OU 480 (Croatia Airlines) u 8.35 sati. Po dolasku u srednjovjekovnu dansku prijestolnicu u 10.30 sati, odlazak na razgled grada: Palača Amalienborg (rezidencija danskih kraljeva), gradska vijećnica, dvorac Kristianborg (današnje sjedište parlamenta), kraljevsko kazalište, Morska sirena (simbol grada). Odlazak do hotela i smještaj. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Predlažemo šetnju gradom starim preko 850 godina i smatra se kao jedan od najužurbanijih gradova Skandinavije. Grad koji s brojnim crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima, ali i kafićima i restoranima svakako će vas ostaviti bez daha. Gradske ulice kao ni u jednom drugom gradu nisu toliko ispunjene pješacima i biciklistima u odnosu na automobile. Krećemo u šetnju prema gradskoj jezgri. Ubrzo ćete vidjeti kako je lako zavoljeti ovaj grad i njegove opuštene stanovnike. Šetnju ćemo završiti u Nyhavnu, najpitoresknijoj danskoj luci, prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: KOPENHAGEN
Doručak. Slobodno vrijeme ili mogući individualni fakultativni izleti u dvorce sjevernog Sjaellanda (Hamletov dvorac Kronborg te dvorci Fredensborg i Frederiksborg), odnosno moguć odlazak vlakom do švedskog grada Malmö, koji je s Kopenhagenom spojen mostom Oresund. Kopenhagen pruža odlične dodatne mogućnosti za posjet muzejima kao što su npr. Muzej voštanih figura, Muzej lijepih umjetnosti s odličnom zbirkom francuskih impresionista, muzej velikog danskog kipara Thorvaldsena - jednog od najvećih skandinavskih umjetnika uopće, muzeji u gradskim dvorcima Christiansborg, Rosenborg (kraljevska riznica). Navečer preporučujemo odlazak u živahnu mornaričku četvrt Nyhavn, u kojoj je živio i poznati pisac bajki, Hans Christian Andersen. Četvrt je puna živopisnih lokala gdje se može popiti danska rakija aquavit i pojesti poznate danske otvorene sendviče. Kuće šarenih boja slikovito su smještene uz kanal sa starim jedrenjacima. Predlažemo vožnju brodom kanalima ( doplata ) kako bi upoznali Kopenhagen s morske strane .Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: KOPENHAGEN - OSLO (plovidba brodom)
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno prijepodne za uživanje u lokalnim restoranima, kavi ili kupovini tradicionalnih suvenira. U rano poslijepodne transfer do luke gdje se ukrcavate na brod. Smještaj u kabine. Vožnja brodom od Kopenhagena do Osla svakako će vam ostati u lijepom sjećanju, za vrijeme krstarenje možete se relaksirati u sauni, ili bazenu, uživati u večeri u jednom od restorana koji se nalaze na brodu ( doplata ). Nakon večere moguće je zaplesati uz band ili pogledati dobar film u kinu. Noćenje na brodu.

4. dan: OSLO - ZAGREB
Doručak. Odjava iz kabina i odlazak autobusom na poludnevni razgled grada. Glavni grad Norveške prepun je boja! Oslo, grad Vikinga, oduševit će vas zelenim brdima i spektakularnim fjordovima. Oslo svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Odlazak u razgled grada; posjet gradskoj vijećnici, jedinstvenom arhitektonskom spomeniku 50-tih godina prošlog stoljeća. Šetnja kroz četvrt Kvadraturen „stari Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Odlazak do utvrde Akershus renesansnog dvorca - utvrde i vanjski obilazak područja. Šetnja do jednog od novih simbola Osla zgrade Norveške Opere i baleta. Četvrt oko Opere Bjorvika jedna je od najzanimljivijih arhitektonskih gradskih četvrti sa najnovijim primjerima moderne arhitekture. Razgled grada nastavljamo šetnjom do parlamenta te glavnom ulicom Karla Johanna do zgrade kazališta, parkova i kraljevske palače. Nakon kraće pauze u gradskom središtu odlazak javnim prijevozom do Vigeland parka. Posjet Vigeland parku remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine. Razgled parka uz monolit, fontanu života, parkove ruža i most života ostavlja dubok utisak na svakog posjetitelja. Zaustaviti ćemo se na skijaškoj skakaonici na Holmenkollnu, odakle se pruža veličanstven pogled na Oslo. Nakon razgleda transfer u poslijepodnevnim satima prema zračnoj luci Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji OU 489 (Croatia Airlines) u 18.50 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.35 sati.

 

First minute cijena aranžmana po osobi:
-za polaske 25.5.,15.6.,17.8.: 4.695 kn
-za polazak: 5.10.: 3.695 kn
Cijena aranžmana po osobi:
- za polaske 25.5.,15.6.,17.8.: 4.995 kn
- za polazak: 5.10.: 3.995 kn
 

Cijena uključuje
- prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Kopenhagen i Oslo–Zagreb
- plovidba brodom Kopenhagen – Oslo
- razglede s pratiteljem prema programu putovanja
- 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama u Kopenhagenu
- 1 noćenje s doručkom na brodu u dvokrevetnim unutarnjim kabinama 
- razglede prema programu
- transfere prema programu
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 
Cijena ne uključuje
- obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.500 kn
- izlet Dvorci sjevernog Sjeallanda 680 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih)
- vožnja brodom kanalima Kopenhagena 110 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih) 
- ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju (doplata na licu mjesta)
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode
- doplata za večeru na brodu ( doplata kod prijave) 430 kn
- obavezna doplata za večeru na brodu (polazak 15.-18.6.2017.) 430 kn
- putno osiguranje (preporučujemo)

 
Obavezne doplate po osobi
- pristojbe zračnih luka 1.190 kn (podložne promjenama)
- doplata za večeru na brodu (na polasku15.-18.6.2017.) 430 kn
 
Korisne informacije
Valute na putovanju: danska i norveška kruna. Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite valute prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Preostali nepotrošeni iznos u valuti jedne zemlje možete promijeniti na putu uz upute pratitelja u valutu sljedeće zemlje na turi. Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u Skandinaviji, dok plaćanje eurima nije svugdje moguće ukoliko to nije valuta te zemlje.

Danska je najmanja nordijska zemlja s 5 580 000 stanovnika i površinom od 43.000 kvadratnih kilometara. 406 otoka i poluotok Jylland čine danski teritorij. Glavni je grad Kopenhagen.Grenland i Farski otoci u Atlantskom oceanu danski su autonomni teritoriji.Danska je monarhija kojom vlada kraljica Margareta II.

Norveška je država Sjeverne Europe koja obuhvaća zapadni dio Skandinavskog poluotoka, kao i otok Jan Mayen te arktičko otočje Svalbard. Ovu zemlju površine 385 252 kvadratna kilometra nastanjuje oko 4.900.000 stanovnika. Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih država Europe. Glavni grad Norveške je Oslo. Razvedena norveška obala uz Atlanski ocean i Barentsovo more dom je znamenitih fjordova.Granične i vizne formalnosti:
Hrvatskim državljanima nije potrebna viza za putovanje u Dansku i Norvešku. Preporučujemo odlazak na putovanje s važećom putovnicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Neobavezne doplate po osobi
- izlet Dvorci sjevernog Sjeallanda 680 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih)
- vožnja kanalima Kopenhagena 110 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih) 
- ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Kopenhagenu (cijene mogu biti podložne promjeni): Tivoli 110-120 DKK,
 
Carlsberg Glyptotek 95 DKK, dvorac Kronborg 90 DKK, Muzej Thorvaldsen 60 DKK, dvorac Christiansborg 150 DKK (kombinirana ulaznica), SMK (Nacionalna galerija lijepih umjetnosti) 110 DKK/ispod 30 godina 85 DKK
- ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni): Nacionalna galerija 100 NOK, Fram muzej 100 NOK, Muzej vikinških brodova 100 NOK, muzej Kon Tiki 100 NOK, Norveški pomorski muzej 100 NOK, Norveški folklorni muzej 130 NOK, muzej u utvrdi Akershus 100 NOK, Ibsenov muzej 115 NOK, ski skakaonica Holmenkollen 130 NOK, Oslo Pass cijena od 395 NOK za 24 sata

- doplata za polazak iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (na upit)
 
 
Važne napomene
 Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj
 putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.
 Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.
 Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema
 uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici:
 www.mvep.hr 
 Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija
 zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu
 cijene aranžmana.

Popusti: 80% popusta za dijete do 2 god. bez ležaja, 20% popusta za dijete od 2 do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.
 
First minute popust: 300 kn za uplate do 28 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.