ČAROBNA ZELENA ŠKOTSKA I OTOK SKYE

od 5.190,00 HRK
Model: SCO001
Dostupnost: Dostupno
ČAROBNA ZELENA ŠKOTSKA

I OTOK SKYE


5 dana posebnim zrakoplovom iz Ljubljane
 
Datum putovanja:

2.-6.5.2017.

GARANTIRANI POLAZAK

 
 
Pozivamo vas na putovanje u zemlju modrih horizonata, romantike i misterija,
kariranih kiltova,gajdi, hrabrog srca, srednjovjekovnih gradova i whiskeya.
Bili romantik ili ne, obožavali kulturi ili voljeli prirodu,
nema sumnje da će vas škotska divlja priroda dirnuti u dušu,
a nezaboravni dojmovi čekaju vas na svakom koraku.
 
CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 5.190 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 870 kn


PLAN PUTOVANJA:

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – GLASGOW – FORT WILLIAM/INVERNESS noćenje
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (doplata) prema Ljubljani. Preuzimanje putne dokumentacije od strane pratitelja i prijava na let posebnim zrakoplovom u Glasgow. Glasgow je na glasu kao jedan od najljepših gradova iz viktorijanskog razdoblja. Grad je procvjetao u tom razdoblju povijesti zahvaljujući trgovini duhanom, čajem i pamukom, a vrlo je značajna u gradu bila i brodogradnja. Ljubitelji kulture smatraju taj grad jednom od najboljih odredišta u Europi, u gradu je mnogo dobrih muzeja i galerija. Panoramska vožnja do glavnih gradskih znamenitosti: sveučilište, muzej Kelvingrove, koncertna dvorana Armadillo… Nakon razgleda nastavak vožnje prema Fort Williamu/Invernessu. Smještaj u hotel na tom području. Noćenje.
 
2. DAN: FORT WILLIAM/INVERNESS – OTOK SKYE – EILEEN DONAN – FORT WILLIAM/INVERNESS  doručak, noćenje
Doručak. Poslije doručka vožnja slikovitim zapadnim dijelom do središta škotske pokrajine i do otoka Skye, otoka koji ostavlja bez daha prekrasnim krajolicima koji se njime prostiru. Priroda je na otoku veličanstvena i nestvarno lijepa, planine, zelene doline, špilje i slapovi kao da su izašli iz bajke. Poslije posjeta otoku uputit ćemo se prema škotskoj ikoni - razgledat ćemo dvorac Eilean Donan, jedan od najčešće fotografiranih motiva Škotske, kultni škotski spomenik. Smješten na malenom otoku s pogledom na otok Skye, okružen šumama, kad ga ugledate shvatit ćete zašto je jedna od najvećih atrakcija posjetiteljima škotskog gorja. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.
 
 
3. DAN: FORT WILLIAM/INVERNESS – LOCH NESS – BLAIR – PITLOCHRY  doručak, noćenje
Doručak. Napuštamo Fort William, vožnja do jezera Loch Ness, najdubljeg jezera u Škotskoj i svjetski poznatog zbog nemani Nessie koja navodno u njemu živi. Razgledat ćemo centar za posjetitelje gdje ćemo saznati sve detalje o Nessie, a zatim ćemo nastaviti putovanje do ruševina dvorca Urquhart koji se nalazi na uzvisini iznad jezera i otkud se pruža prekrasan pogled na jezero i okolicu (upravo s tog mjesta više je puta viđena Nessie), a koji je nekoć bio jedan od najvećih i najznačajnijih dvoraca u Škotskoj. Slijedi vožnja do grada Blaira i slikovitog seoca, Pitlochryja, gdje se u blizini nalazi destilerija whiskeya koju ćemo obići. Smještaj u hotel na području Pitlochryja, noćenje.
 
4. DAN: PITLOCHRY – EDINBURGH  doručak, noćenje
Doručak. Putovanje prema Edinburghu, najpoznatijiem škotskom gradu, ujedno glavnom gradu Škotske, čije je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Edinburg leži na južnoj obali zaljeva Firth of Forth. Legenda kaže da je grad nastao na sedam brežuljaka, a kralj Edwin je u 7.st. na vulkanskoj stijeni dao podići utvrđeni grad. Tako je grad dobio ime. Prošetat ćemo starom gradskom jezgrom: Royal Mile, Holyrood, kraljevska palača, katedrala St. Giles, parlament… Najveća znamenitost grada edinburški je dvorac u Starome gradu, godišnje ga obiđe više od milijun ljudi. Slobodno vrijeme za obilazak dvorca u kojem se nalaze razne zbirke i važni predmeti, među ostalim i kraljevski dragulji kao i glasoviti Kamen sudbine. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe. Povratak u hotel, noćenje.
 
5. DAN: EDINBURGH – GLASGOW – LJUBLJANA/ZAGREB  doručak, noćenje
Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme za šetnju edinburškom ulicom Princess; na njoj ćemo naći spomenik poznatom Walteru Scottu, poznata robna kuća Jenners, Nacionalna galerija, itd. Usporedno s Princess Street nalazi se Rose Street gdje se nalaze brojni odlični lokali i pubovi. U poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku u Glasgowu i let prema Ljubljani u 18 sati. PO slijetanju moguć organizirani transfer prema Zagrebu (doplata).
 
 
 
CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (za minimum 45): 5.190 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 870 kn

Doplata za manji broj putnika (min. 35): 310 kn
 
 
CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom na liniji Ljubljana-Glasgow-Ljubljana, četiri noćenja s doručkom u hotelima 3*, autobusne prijevoze prema programu, cestarine i ostale pristojbe, vanjske razglede, Palminog pratitelja* i troškove organizaciju putovanja.
 
DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
- jednokrevetna soba 1.100 kn
- povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb 349 kn
- paket četiri večere 680 kn
  
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:
Edinburgh Castle 16 GBP; dvorac Blair 9GBP i park 6,5 GBP; Centar za posjetitelje na Loch Nessu 9 GBP i Urquhart 10 GBP; Eilean Donan 7 GBP;
 
 
NAPOMENA: trokrevetne sobe na upit! Pratitelj na hrvatskom jeziku predviđen je za minimum od 25 prijavljenih putnika, u suprotnom će biti na slovenskom jeziku.