Meksiko

od 19.362,50 HRK
Model: ADPMEK2014-001
Dostupnost: Dostupno

Program putovanja

1. dan/ ZAGREB – PARIZ ili AMSTERDAM – MEXICO CITY
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso, podjela putne dokumentacije te prijava na let za Pariz ili Amsterdam (ovisno o datumu polaska). Polijetanje zrakoplova prema jednom od navedenih gradova. Po dolasku u Pariz ili Amsterdam, nastavak leta prema Mexico Cityu. Po dolasku u Mexico City, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela 5*. Smještaj i noćenje u hotelu.

2. dan/ MEXICO CITY
Nakon doručka odlazimo u razgledavanje glavnog grada Meksika. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču sa muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Vidjet ćemo i Templo Mayor - ruševine grada Azteka, najveću aveniju u Mexico Cityu - Paseo de la Reforma, Park Chapultepec i Nacionalni antropološki muzej. Nakon cjelodnevnog obilaska vraćamo se u hotel. Noćenje.
Fakultativno: Mogućnost ručka u restoranu Nacionalnog antropološkog muzeja ili odlazak na večeru u neki od tradicionalnih meksičkih restorana u blizini hotela (nije uključeno u cijenu).

3. dan/ MEXICO CITY – TEOTIHUACAN
Nakon doručka krećemo prema Bazilici Gospe od Guadalupe, a usput ćemo se kratko zaustaviti kod Trga Triju kultura gdje ćemo vidjeti astečke ruševine, crkvu svetog Jakova iz 16. stoljeća i moderni projekt Nonaleo Tlatelolco. Dolazimo do svetišta Bogorodice gdje slijedi razgled bazilike. Oko podneva dolazak u grad Teotihuacan, udaljen otprilike 45 kilometara od Mexico Citya, inače svjetski poznate arheološke zone. Posjetit ćemo hram La Ciudadela Quetzalcoatl, Aveniju Smrti, piramide Sunca i Mjeseca, tvornicu Oxidian (produkti od lave), a prisustvovat ćemo i prezentaciji produkata od kaktusa. Ručak u jednom od restorana na lokalitetu Teotihuacan (piće nije uključeno u cijeni). Slijedi povratak u Mexico City. Noćenje u hotelu.

4. dan/ MEXICO CITY – TAXCO – MEXICO CITY
Doručak, potom slijedi odlazak za Taxco - grad srebra uvršten u nacionalnu spomeničku baštinu gdje popločane ulice vijugaju između kolonijalnih palača sve do crkve Sv. Priske, bisera barokne umjetnosti. Po završetku razgleda, odlazak na jednu od najstarijih hacijendi u Meksiku iz 16. stoljeća – Hacienda Vista Hermosa. Razgled hacijende i slobodno vrijeme za kavu ili osvježavajuće piće. Povratak u Mexico City. Noćenje.

5. dan/ MEXICO CITY – MERIDA – UXMAL
Nakon doručka organizirani prijevoz do zračne luke Mexico City. Polijetanje zrakoplova prema Meridi. Po dolasku u “Bijeli grad” - Meridu, grad glazbe i prekrasnih kolonijalnih građevina, nastavljamo put prema arheološkom lokalitetu Uxmal. Razgled nekih od najljepših i najmističnijih ostataka plemena Maya: piramide Patuljaka, Guvernerove Palače, Nun’s Quadrangle i Kuće kornjača. Zatim slijedi kasni ručak (uključen u cijenu), a nakon večere povratak u Meridu. Noćenje u hotelu 5*.

6. dan/ MERIDA – CHICHEN ITZA – CANCUN
Nakon doručka rano ujutro nastavljamo put prema najpoznatijem majanskom lokalitetu - Chichen Itza. Vidjet ćemo brojne znamenitosti: piramidu Kukulkan - jedno od novih sedam svjetskih čuda, Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu) i Opservatorij. Poslijepodne nastavljamo prema popularnom ljetovalištu Cancun gdje ćemo se smjestiti u hotel 5* na bazi all inclusive usluge (puni pansion i sva lokalna bezalkoholna i alkoholna pića te kokteli uključeni su u cijenu). Noćenje.

7. dan/ CANCUN
Doručak, slobodan dan i pregršt vremena za uživanje na plaži uz all inclusive uslugu, šetnju Cancunom ili fakultativne sadržaje. Preporučujemo odlazak na izlet Xcaret, Tulum, Xel'Ha ili Isla Mujeres. Noćenje u Cancunu.

8. dan/ CANCUN – PARIZ
Nakon doručka slobodno vrijeme do poslijepodnevnog transfera u zračnu luku Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Pariz. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

9. dan/ PARIZ – ZAGREB
Po dolasku u Pariz, nastavak leta za Zagreb. Predviđeni dolazak u Zagreb u kasnim poslijepodnevnim satima. Završetak putovanja.

Na vrh

2. Cjenik

Datum putovanja

 
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

31.3.-8.4.2015 15.490 kn

Zrakoplovne pristojbe (obavezna doplata) 3.690 kn
 

Nadoplata za jednokrevetnu sobu 3.190 kn
 


First Minute popust 5% na osnovnu cijenu za rezervacije do 60 dana prije polaska!

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Mexico City – Cancun – Zagreb, smještaj u hotelima 5* na osnovi 4 noćenja s doručkom u Mexico City-u, 1 noćenje s doručkom u Meridi, 2 noćenja/all inclusive usluga u Cancunu, transferi prema programu, jedan let zrakoplovom unutar Meksika (Mexico City – Merida), razglede prema programu, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, pratitelja iz Zagreba, lokalnog vodiča na engleskom jeziku u Meksiku, troškove organizacije putovanja, putno zdravstveno osiguranje.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe, dodatne obroke, izlete, napojnice za nosače kofera u zračnoj luci, lokalne vodiče i vozače (obavezno plativo u gotovini po dolasku u Meksiko), osiguranje od otkaza putovanja i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena uključuje”.

OBAVEZNE DOPLATE:
pristojbe zračnih luka 3.690 kn, napojnice vodiču i vozaču 30 EUR - plaćanje na licu mjesta.

NAPOMENA:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
Atlas pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Točne podatke o vremenima letova kao i ostale informacije vezane za samo putovanje dobit ćete u završnom pismu tjedan dana prije putovanja.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15Na vrh

3. Korisne informacije


MEKSIKO:
Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države.
Glavni grad: Ciudad de Mexico
Službeni jezik: španjolski.
Vremenska razlika: -6/-7 u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: meksički peso (MXN).
Napon struje: 127V, adapter je potreban.
Viza: nije potrebna.
Cijepljenje: nije potrebno.
Pozivni broj zemlje: +52.
Klima: tropska, pustinjska. Dvije temperaturne zone prevladavaju na području Meksika: sezona suša od kasnog studenog do ranog lipnja, što je i najveća turistička sezona, i kišna sezona od lipnja do studenog kada su učestale kiše i to uglavnom u poslijepodnevnim satima. 
Hrana i piće: preporučuje se voda u bocama. Poznato izvorno piće - tekila. Izbjegavajte jela i pića koja su možda pripravljena od nepasteriziranog mlijeka. Jedite samo dobro termički obrađenu ribu i meso, najbolje vruće serviranu. Konzumacija svinjetine, raznih salata i majoneza nose povećan rizik. Povrće treba jesti kuhano, a voće oguljeno.
Odjeća: preporuča se lagana pamučna odjeća i udobna obuća, za boravak na plaži preporučuje se korištenje krema za sunčanje zbog jakog tropskog sunca te sredstva protiv komaraca.