Istanbul

od 3.112,50 HRK
Model: IST001
Dostupnost: Dostupno

FIRST MINUTE POPUST 5% ZA REZERVACIJE DO 30 DANA PRIJE POLASKA!

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

 

Istanbul, nekoć znan i kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad, danas je moderan, užurban velegrad, grad koji se jedini u svijetu prostire na dva kontinenta, a zbog jedinstvenog položaja ujedno je i sjecište različitih kultura i civilizacija koje se već stoljećima skladno isprepliću i nadopunjuju.

Ovaj veliki mozaik Istoka i Zapada uistinu ima mnogo toga za pokazati, od rimskih akvedukta, bizantinskih crkava, monumentalnih muzeja, velikih džamija s impresivnim minaretima, ali ponajprije svoju nadaleko poznatu gostoljubivost, prijateljsku i živahnu atmosferu njegovih ulica, restorana, kavana, trgovina, bazara… Bez obzira iz kojeg razloga nam se priključite na ovom putovanju, budite sigurni da je Istanbul grad koji nudi brojna iznenađenja i jednostavno ostavlja bez daha…


 1. Opis aranžmana

1. dan/ ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso 90 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 12:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 15:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* u starom dijelu grada, četvrt Laleli - Aksaray, smješta u hotel. Prošetajte po susjedstvu gdje se nalazi Vaš hotel, u neposrednoj blizini skoro svih važnih zamenitosti i lokaliteta. Ili uz upute Vašeg pratitelja javnim prijevozom ili taksijem krenite prema modernoj četvrti Istanbula smještenoj uz Trg Taksim, te prošetajte Istiklal ulicom, pješačkom zonom s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan/ ISTANBUL
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća (ulaznica nije uključena u cijenu), zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama, suvenirima. Povratak u hotel. Noćenje.
Fakultativno – mogućnost odlaska na folklornu večeru u restoran Kervansaray. Bogat scenski program, trbušne plesačice, tradicionalni folklorni plesovi i običaji te tradicionalna večera. Preporučujemo!

3. dan/ ISTANBUL
Doručak. Posjet džamiji Sulejmana Veličanstvenog, remek djelu najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet koji možete uplatiti na prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja; odlazak na egipatsku tržnicu začina, nakon koje   je predviđen odlazak na poludnevno krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog prolaza uz objašnjenja lokalnog vodiča. Nakon plovidbe, odlazak na ručak koji je uključen u cijenu izleta. Večer je slobodna za vlastite programe.

4. dan/ ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Po preporuci i uz upute Atlasovog pratitelja, ovisno o Vašim željama možete također samostalno krenuti u šetnju ili gradskim prijevozom preko povijesnog do modernog dijela Istanbula na azijskoj strani, razgledati znamenitosti poput bizantske cisterne, džamije Rustem Paše, Fatih džamije ili posjetiti Dolmabahče palaču (javni ili taksi prijevoz kao i ulaznice plaćaju se na licu mjesta). Organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18:20 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:25 sati. Završetak putovanja.

 

~~Istanbul City Break

od 2.490 kn po osobi + zrakoplovne pristojbe


GARANTIRANI grupni polasci:
Zima i proljeće:  5.3.-8.3., 2.4.-5.4., 29.4.-2.5., 28.5.-31.5., 19.6.-22.6.
Ljeto i jesen: 23.7.-26.7., 20.8.-23.8., 17.9.-20.9., 8.10.-11.10.2015., 5.-8.11.2015.

4 dana / 3 noćenja
Hotel 4*
Zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više: smještaj u starom dijelu grada (četvrt Laleli - Aksaray), razgled grada s hrvatskim vodičem i u pratnji lokalnog vodiča, putno zdravstveno osiguranje