PORTUGALSKA TURA

od 4.750,00 HRK
Model: PORT001
Dostupnost: Dostupno

LISABON 12. - 17.05.2015.

Cijena od 4.750,00 uključuje

 
- prijevoz zrakoplovom na Relaciji Zagreb – Lisabon i Lisabon – Zagreb (ekonomska klasa)
- 5 noćenja u hotelu 4* u Lisabonu na bazi noćenja s doručkom
- sve transfere i razglede prema programu
- ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
- kompasovog pratitelja na putovanju
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 
- doplatu za jednokrevetnu sobu (1690kn)
- pristojbe zračnih luka (920 kn, plaćanje kod prijave, točan iznos pristojbi zračnih luka utvrđuje se na dan izdavanja karte te je sukladno tome moguća promjena cijene)
- fakultativne izlete (izlete poludnevna Sintra 300kn ; Obidos/Batalha/Fatima 650kn (uključene ulaznice i ručak); Fado s večerom 600kn)
- ulaznice za objekte koji su navedeni razgledom
- putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu

 1. dan - ZAGREB - LISABON

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb. Prijava za let. Polazak za Lisabon letom TP881 u 15.20 sati s dolaskom u Lisabon u 19.10 sati (međuslijetanje u Bologni). Po dolasku u Lisabon odlazak do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan - 2. dan - LISABON

Nakon doručka odlazak na razgled grada: samostan Sv. Jeronima, Belemska kula, spomenik morskim otkrićima. Nastavljamo s četvrtima Alfama, Baixa i Bairro Alto, Trg Rossio, Avenija Slobode, razgled katedrale Se, sagrađene u 12. st., dvorca S. Jorgea, smještenog na jednom od 7 brežuljaka s kojeg se pruža nezaboravan pogled na panoramu Lisabona,... Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima po želji grupe odlazak javnim prijevozom do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog restorana, dućana i raznih atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, s više od 10.000 biljnih i životinjskih vrsta. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz specifičnu portugalsku muziku Fado. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan - 3. dan - LISABON

Doručak. Slobodan dan za vlastite sadržaje ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet po okolici Lisabona (doplata) koji uključuje vožnju do Sintre, grada pod zaštitom UNESC0-a, s osebujnom palačom. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roce. Put dalje vodi do Cascaisa, nekadašnjeg ribarskog sela, pa ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatom ljetovalištu. Povratak do Lisabona preko Estorila u ranim popodnevnim satima. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Za putnike koji eventualno ostaju u Lisabonu predlažemo osobno upoznavanje s prijestolnicom Portugala: šetnju živopisnim četvrtima, shopping u nekom od brojnih dućana, posjet muzejima, vožnju starim tramvajima i svakako tradicionalnu večeru u jednoj od izvrsnih lokalnih taverni. Noćenje u hotelu.

4. dan - 4. dan – LISABON

Doručak u hotelu. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet centralnim Portugalom (doplata). Prvo mjesto u kojem ćemo se zaustaviti je prekrasan Obidos, jedno od najslikovitijih mjesta u Portugalu, gradić koji su portugalski kraljevi darivali svojim kraljicama, a danas utvrđeni labirint malih ulica prepunih razlicitih galerija i malih tradicionalnih trgovina i barova. Nastavak putovanja prema Batalhi kako bi posjetili prekrasan samostan Santa Maria da Victoria posvećen pobjedi Portugala nad Španjolcima u 14st. Samostan je dao izgraditi kralj Joao I koji je u samostanu i pokopan zajedno sa svojom obitelji i jednim od najpoznatijih moreplovaca, sinom Henriqueom. Kratka pauza za ručak. Posljednja stanica na našoj turi po središnjem Portugalu je jedno od najvećih europskih svetišta, Fatima. Nakon posjeta svetištu i bazilici, povratak za Lisabon. Noćenje.

5. dan - 5. dan - LISABON

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i samostalno istraživanje grada ili za odlazak na jedan od fakultativnih izleta. Noćenje.

6. dan - 6. dan - LISABON - ZAGREB

Rana odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Polazak za Zagreb letom TP882 u 8.50 sati s očekivanim dolaskom u Zagreb u 14.20 sati. (međuslijetanje u Bologni)

POLAZAK 12.05.2015.