VELIČANSTVENI NORVEŠKI FJORDOVI I ÅLESUND

od 4.490,00 HRK
Model: NOR001
Dostupnost: Dostupno
VELIČANSTVENI NORVEŠKI FJORDOVI I ÅLESUND
PRIRODNA ČUDA NA SJEVERU EUROPE

Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

Datum putovanja:
14.-17.9.2017.


Norveški fjordovi - prekrasne produžene ruke mora simboli su čudesno lijepe Norveške.
U spektakularnim krajolicima još se uvijek mogu osjetiti prošla vremena ponosne vikinške zemlje, a remek-djelo prirode pobudit će u posjetitelju osjećaj boravka u izdvojenom i posebnom, zanosnom svijetu.

 
CIJENA aranžmana po osobi: 4.890 kn
First Minute CIJENA do 1.4.: 4.490 kn

Obavezna doplata za zračne pristojbe870 kn
 
PLAN PUTOVANJA:
 
 
1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – ÅLESUND – ATLANTSKA OCEANSKA CESTA – MOLDE/ ÅNDALSNES  noćenje
Sastanak putnika i polazak s turističkih perona Autobusnog kolodvora Zagreb (transfer uključen u cijenu aranžmana) prema Ljubljani. Po dolasku u Ljubljanu prijava na let za Ålesund u ranim jutarnjim satima. Po slijetanju u Ålesund ukrcaj u autobus i putovanje prema sjeveru. Put će nas voditi po jednoj od najpoznatijih svjetskih cesta, Atlantskoj oceanskoj cesti. Druga najposjećenija atrakcija u Norveškoj uopće, Atlantska cesta spektakularna je i jedinstvena. Časopis The Guardian dodijelio joj je prvo mjesto na listi najboljih svjestkih cestovnih putovanja, u Norveškoj je pak dobila nagradu kao građevina stoljeća. Vožnja ovom cestom ogroman je užitak, krajolici su fantastični - gradnja ove ceste duge 8 kilometara s 8 mostova fantastičan je primjer ljudske upornosti i ingenioznosti. Dolazak u grad Molde, gradić na sjevernoj obali Romsdalsfjorda. U srednjem vijeku trgovačko mjesto, danas gospodarsko središte regije, Molde je poznat i pod imenom »Grad ruža«, zbog svog plodnog tla, bogate vegetacije i ugodne klime. Smještaj u hotelu na području Molde/Åndalsnes. Noćenje.
 
2. DAN: MOLDE/ÅNDALSNES – TROLOVA CESTA – HELLESYLT I GEIRANGERFJORD – INVIKFJORD
doručak, noćenje
Doručak. Poslije doručka nastavljamo putovanje: za početak dana put nas vodi na još jednu fantastičnu cestu, poznatu „Cestu trolova“ ili „Trolovu cestu“. Iznimno strma gorska cesta, „Trolova cesta“ (Trollstigen) norveška je najfotografiranija cesta. Nalazi se između Langdala i Åndalsnesa - među slapovima, dubokim dolinama i brdima visokima i do 1760 metara vijugaju serpentine ove ceste na visini od 850 metara. Potrebno je svladati 11 uskih zavoja, nagiba od 10 posto. U ljetnim mjesecima njome dnevno prođe više od 2500 vozila dnevno! Putem ćemo se zaustaviti na panoramskim točkama, između ostalog i kod „Trolove stijene“ – 1100 metara visoke stijene, najviše vertikalne stijene u Europi. Nastavak putovanja kraj seoca Stranda do Hellesylta, gdje ćemo otići na krstarenje od sat vremena po Geirangerfjordu (uključeno u cijenu), jednom od najljepših i najpoznatijih norveških fjordova. Njegove bočne stijene uzdižu se do 800 m visine, a mnogi slapovi slijevaju se u fjord od kojih su najpoznatiji „Sedam sestara“ i „Nevjestin veo“. Zbog fantastičnih krajolika i velike prirodne ljepote Geirangerfjord na popisu je zaštićene svjetske prirodne baštine organizacije UNESCO. Dodatni čar daju mu osamljene farme i tipična naselja uz fjord u smaragdnozelenom krajoliku. Nakon vožnje brodom putovanje do područja Invikfjorda, smještaj i noćenje.
 
3. DAN: INVIKFJORD – JOSTEDAL – LEDENJAK BRIKSDAL – ÅLESUND doručak, noćenje
Doručak. Danas nastavljamo putovanje kroz prirodne ljepote Norveške i poslije doručka odlazimo u nacionalni park Jostedal gdje se nalaze neki od najvećih ledenjaka u kontinentalnoj Europi. Jedan od najpoznatijih i najlakše dostupnih je ledenjak Briksdal, zapravo jezičak Jostedalsbreena, koji se nalazi u dolini Oldedalen, dolini koju krase i brojni slapovi. Prošetat ćemo do podnožja ledenjaka, a po želji moguć je uspon na ledenjak posebnim vozilima (doplata). Uistinu je nezaboravan doživljaj svjedočiti kontrastu leda, smaragdne vode fjorda i planinskih vrhunaca! Poslije posjeta Jostedalu nastavljamo putovanje vožnjom kraj jezera Hornindalsvatnet, najdubljem jezeru sjeverne Europe, na mjestima dubokom i 514 metara. Dolazak u Ålesund, smještaj u hotel i noćenje.
 
4. DAN: ÅLESUND: FAKULTATIVNO IZLET NA OTOK GISKE/GODOY  - LJUBLJANA/ZAGREB doručak, noćenje
Doručak. Prijepodne ćemo razgledati ovaj prekrasni grad, otočki grad s kućama koje nisu tipične za Norvešku. Naime, Ålesund je doživio razorni požar početkom 20.st. i temeljito je obnovljen, podigli su ga nanovo secesijski arhitekti iz cijele Europe, pa je tako sa svojim „art nouveau“ izgledom Ålesund jedinstven u Norveškoj. Slikovitost grada pojačava njegov položaj na poluotoku koji se prostire u Sjeverno more i razvedena obala s brojnim otočićima koji su između sebe povezani podvodnim tunelima. Po želji (doplata) obilazak Atlanterhavsparka, jednog od najvećih akvarija Skandinavije i glavne gradske znamenitosti i uspon na 189 metara visoko brdo Aksla otkud se nudi čudesna panorama na grad, otočni pojas i planine Sunnmore na zapadu. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, a mi predlažemo da uz doplatu posjetite otoke Godoy i Giske, na obali Alesunda. Otoci su u srednjem vijeku bili vikinška naselja. Put će nas voditi kroz brojne tunele i mostove na Giske, rodnog mjesta vikinškog kralja Rolloa, pa potom na Godoy i slikovito seoce Alnes. Povratak u Ålesund preko Aksle; u večernjim satima prijevoz na aerodrom i let prema Ljubljani. Po slijetanju organizirani transfer u Zagreb.
 
*MOGUĆA JE IZVEDBA PROGRAMA OBRNUTIM REDOSLIJEDOM.
 
 
CIJENA aranžmana po osobi: 4.890 kn

First Minute CIJENA do 1.4.: 4.490 kn

Obavezna doplata za zračne pristojbe: 870 kn

Doplata za manji broj putnika (min. 35): 380 kn
 
 
CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz Ljubljana-Ålesund-Ljubljana, tri noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*, autobusni prijevoz prema programu, mini krstarenje po Geirangerfjordu, vanjske razglede, hrvatskog pratitelja*, transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb, trošak organizacije putovanja
 
DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
►jednokrevetna soba 810 kn
►paket 3 večere 530 kn

DOPLATE PO ŽELJI, na putovanju:
Uspon na ledenjak Briksdal 30 €, Atlanterhavspark 15 €, izlet na otoke Giske/Godoy 35 €
 
 
NAPOMENE: 
*Minimum za pratitelja na hrvatskom jeziku je 25 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.
Cijene su izračunate na osnovi 45 prijavljenih putnika u autobusu odnosno 140 putnika u zrakoplovu.
 
POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 15 % od osnovne cijene aranžmana. Popust za odraslu osobu – paušalni iznos od 290 kn manje.
 
 
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 45