IZRAEL - SJAJ SVETE ZEMLJE

od 8.590,00 HRK
Model: IZR001
Dostupnost: Dostupno
IZRAEL

 SJAJ SVETE ZEMLJE


8 dana zrakoplovom iz Zagreba
 
DATUM PUTOVANJA:
23.04.-01.05. – GARANTIRAN POLAZAK

 
 
CIJENA (po osobi – min. 30 putnika): 8.590 kn

DOPLATA za manju grupu (min. 25 putnika): 600 kn

DOPLATA za zrakoplovne pristojbe: 1400 kn
 
CIJENA UKLJUČUJE:
zrakoplovni prijevoz Zagreb-Istanbul-Tel Aviv-Istanbul-Zagreb, autobusne prijevoze po programu, 6 polupansiona i jedno noćenje s doručkom, smještaj u hotelima 3*/4*, lokalnog vodiča i pratitelja putovanja*, razglede i ulaznice po programu, organizaciju putovanja.

 
 
PLAN PUTOVANJA:

1. DAN: ZAGREB - TEL AVIV - BETLEHEM  noćenje
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja kod šaltera informacija u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let u 09.30 sati prema Istanbulu. Po dolasku u Istanbul, slijedi nastavak leta prema Tel Avivu gdje je dolazak predviđen u 19.30 sati. Po pristanku, slijedi prijevoz do Betlehema. Smještaj u hotel.
 
2. DAN: BETLEHEM - MRTVO MORE - EILAT večera, noćenje
Nakon doručka, slijedi vožnja prema Mrtvom moru, jedinstvenom prirodnom čudu i najnižoj točki na Zemlji. Biti će prilike za opuštanje, kupanje i mazanje ljekovitim blatom, što će pružiti nezaboravan doživljaj! Vožnja u najveće izraelsko ljetovalište - Eilat, gdje je dolazak predviđen u poslijepodnevnim satima. Nakon večere, slobodno vrijeme večernju šetnju.
 
3. DAN: EILAT – ODMOR doručak, večera
Slobodan dan za odmor! Mogućnost odlaska na izlete: s brodom na koraljni greben, jeep safari ili odlazak u Marina park. 
 
4. DAN: EILAT – MASADA – KUMRAN – BETLEHEM doručak, večera
Nakon doručka, otkrivati ćemo izuzetne krajolike Izraela i posjetiti Masadu, hebrejsku utvrdu i posljednje uporište židovskog ustanka protiv Rimljana. Nakon razgleda tvrđave, biti će prilike za uspon  na vrh brda s kojeg se pruža prekrasan pogled na okolicu. Vožnja u Betlehem tijekom koje ćemo se zaustaviti u Kumranu, gradu značajnih Mrtvomorskih spisa. Po dolasku u Betlehem, slijedi smještaj u hotel.
 
5. DAN: CJELODNEVNI RAZGLED JERUZALEM doručak, večera
Nakon doručka nas očekuje cjelodnevni razgled Jeruzalema, duhovnog središta kršćana, židova i muslimana kojeg čini nekoliko vjerskih četvrti i proglašen je svjetskom kulturnom baštinom. Nakon razgleda, dobiti ćete uvid u 4000-godišnju povijest grada i posjetiti najvažnije znamenitosti i mjesta koja se smatraju najsvetijih mjestima u svijetu kao što je Maslinska gora, park Getsemani, Križni put i  Zid plača. Proći ćemo kroz židovsku četvrt, pokraj Cardo Maximusa, armenijske i kršćanske četvrti, sve do šarolike muslimanske tržnice. Povratak u hotel, večera i noćenje.
 
6. DAN: BETLEHEM - HAIFA - CEZAREJA - NAZERET  doručak, večera
Nakon Jeruzalema ćemo istražiti stare rimske gradove i luke. Najprije ćemo posjetiti lučki, zeleni grad Haifa smješten u podnožju svete planine Karmel i razgledati prekrasni park Bahai. Slijedi vožnja do Cezareje, nekoć slavnog rimskog grada kojeg je izgradio Herodot Veliki, a posvetio ga je caru Augustu. Veličinu Rima još uvijek prikazuju dobro očuvane drevne ruševine kao što su rimski teatar, akvadukt i stara luka. Nastavak putovanja u Nazaret, grad na sjeveru Izraela koji se u Novom zavjetu spominje i kao prebivalište Isusa Krista tijekom njegova djetinjstva. Slijedi razgled Bazilike Marijina navještenja i Crkve Sv. Josipa. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
 
7. DAN: KAFERNAUM - TABGHA – BRDO BLAŽENSTVA - NAZARET doručak, večera
Doručak. Vožnja uz sveta mjesta smještena uz Galilejsko i Tiberijsko jezero do Kafarnauma ili „Isusovog grada“. Nakon obilaska kuće Sv. Petra i razgleda sinagoge iz 4 st., nastaviti ćemo putovanje u Tabgu,  grad u kojem je Isus prikazao čudo umnažanja kruha i ribe. Nakon razgleda Crkve čudesnog umnoženja kruha i riba, slijedi uspon na Brdo Blaženstva i razgled zanimljive crkve iz 20 st. Odlazak do stare gradske jezgre i šetnja tržnicom. Povratak u hotel, večera i noćenje.
 
8. DAN: NAZARET – TEL AVIV – ZAGREB  
Vožnja u Tel Aviv, drugi po veličini grad u kojem živi više od 405.000 stanovnika. Razgledati ćemo 4000 godina stari tradicionalni arapski dio Old Jaffa i jednu od najstarijih luka na svijetu. Istražiti ćemo uske uličice i uroniti u vrevu modernog Tel Aviva. U večernjim satima slijedi prijevoz do zračne luke od kuda je predviđen let u 23.30 sati prema Istanbulu. Po dolasku, slijedi nastavak leta u Zagreb gdje ćemo stići oko 08.35 sati ujutro. Završetak putovanja.
 
CIJENA (po osobi – min. 30 putnika): 8.590 kn
DOPLATA za manju grupu (min. 25 putnika): 600 kn
DOPLATA za zrakoplovne pristojbe: 1400 kn
 
CIJENA UKLJUČUJE:
zrakoplovni prijevoz Zagreb-Istanbul-Tel Aviv-Istanbul-Zagreb, autobusne prijevoze po programu, 6 polupansiona i jedno noćenje s doručkom, smještaj u hotelima 3*/4*, lokalnog vodiča i pratitelja putovanja*, razglede i ulaznice po programu, organizaciju putovanja.
 
DOPLATE prilikom rezervacije/po želji:
jednokrevetna soba 2.230 kn.
OBAVEZNE doplate tijekom putovanja:
izraelska izlazna taksa 25 EUR, osnovne napojnice 55 EUR.
DOPLATE na putovanju/po želji:
uspinjača u Masadi 18 €, izlet u Eilatu (jeep safari, podvodni Marine park, izlet s brodom).
POPUST: dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe 5%.
 
VAŽNE NAPOMENE:
*Minimum za pratitelja na hrvatskom jeziku je 25 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku. Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta. Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedeni red letenja u programu je predviđen. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.