KRALJEVSKI GRADOVI MAROKA

od 6.990,00 HRK
Model: MAR001
Dostupnost: Dostupno


KRALJEVSKI GRADOVI MAROKA
 
8 DANA/7 NOĆENJA
 
Grupni polazak
12.-19.4.2017.

 
 
PROGRAM UKLJUČUJE:
Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Casablanca i Marrakech - Zagreb ekonomskom klasom, smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju, pratnju Atlasovog pratitelja putovanja, lokalnog vodiča, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom.
 
ZADNJA DVOKREVETNA SOBA U PRODAJI!
 
 
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi
6.990 kn

+
Zrakoplovne pristojbe 1.490 kn (podložne promjeni)


PROGRAM PUTOVANJA
 
1. dan / ZAGREB – PARIZ – CASABLANCA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 15:00 sati na liniji AF1561 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 17:00 sati. Nastavak leta za Casablancu u 19:00 sati na liniji AF1496. Slijetanje u Casablancu u 21:05 sati, obavljanje carinskih formalnosti te organizirani transfer do hotela 4* u Casablanci. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj. Večera i noćenje.
 
2. dan / CASABLANCA
Nakon doručka odlazak u razgled Casablance, glavnog ekonomskog i lučkog centra države. Panoramska vožnja gradom i njenim avenijama. Dolazak do veličanstvene džamije Hassana II., po veličini druge džamije u svijetu, poslije džamije Masdžid al-Haram u Meki, sa 200 metara visokim mineratom (razgled izvana). Pauza za ručak (uz doplatu). Slijedi posjet glavnoj tržnici, te vožnja pored katedrale do četvrti Habous, Trga Muhameda V. i Trga Ujedinjenih naroda, prekrasnog primjera marokanske secesijske arhitekture. Slobodno vrijeme, povratak u hotel, smještaj, večera i noćenje. 
 
3. dan / CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FES  
Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema Rabatu, glavnom gradu Kraljevine Maroko. Po dolasku slijedi panoramski obilazak grada: kraljevska palača Mechoaur (izvana), Mellah – židovska četvrt opasana zidinama, Oudaya Kasbah s prekrasnim andaluzijskim vrtom i uskim bijelo - plavim uličicama, mauzolej Mohameda V. i Hassanov toranj. Pauza za ručak (uz doplatu). Nastavak puta u smjeru Meknesa. U obilasku „marokanskog Versaillesa“, kako ga još vole nazivati, posjetit ćete sveti grad Moulay Idriss gdje su bile smještene sultanove konjušnice sa 12.000 konja. Zaustavit ćete se kod poznatih vrata Bab Mansour prije nastavka putovanja prema Fesu. Dolazak u Fes predviđen je u večernjim satima, smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.
 
4. dan / FES
Doručak. Slijedi cjelodnevni razgled najstarijeg kraljevskog grada sa najstarijim sveučilištem na svijetu. Nastavak razgleda stare medine Fes el Bali sa isprepletenim ulicama i radionicama gdje se ručno izrađuju predmeti od kože, srebra i keramike. Razgled židovske četvrti Mellah, sa starim grobljem i kraljevske palače (izvana) te posjet mauzoleju Moulay Idriss. Povratak u hotel. Večera i noćenje.
 
5. dan / FES – IFRANE – BENI MELLAL – MARRAKECH
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak autobusom prema Marrakechu preko skijaškog središta Ifrane sa prekrasnim alpskim krajolikom i Azrou, šumom cedrovine. Dolazak u Beni Mellal jednom od središta marokanske poljoprivrede. Pauza za ručak (uz doplatu). Nastavak preko Srednjeg Atlasa te dolazak u Marrakech u kasnim poslijepodnevnim satima. Po dolasku prijava i smještaj u hotel 4*. Večera u hotelu. Noćenje.
 
6. dan / MARRAKECH
Doručak. Slijedi razgled „Bisera Juga“ kako nazivaju Marrakech. Grad je utemeljila dinastija Almoravida krajem 12. st. kada su sagrađene blistave palače i parkovi. Obilazak arhitektonskog remek djela minareta Koutoubia,  grobnica Saadien, ugodnih, mirnih vrtova Menara i palače Bahia. Slijedi šetnja labirintom malih, uskih uličica i  živopisnim soukom s marokanskim rukotvorinama. Na kraju ćete posjetiti čuveni trg Djemaa el Fna, žilu kucavicu grada. U večernjim satima trgom odiše mješavina mirisa, svjetlosti i zvukova s pripovjedačima legendi, zabavljačima, krotiteljima zmija, vodonošama. U kasnim poslijepodnevnim satima, večera u lokalnom restoranu u blizini trga. Povratak u hotel i noćenje.
 
7. dan / MARRAKECH – DOLINA RIJEKE OURIKA
Doručak. Odlazak na izlet dolina rijeke Ourika u samom podnožju Atlas planine. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje tvori rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima i slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na folklorni show Fantasia s večerom (uz doplatu).  Noćenje.
8. dan / MARRAKECH
Doručak, transfer do zračne luke i prijava na let za Pariz na liniji AF1077 (Air France) i polazak zrakoplova u 10:25 sati. Dolazak u Pariz u 14:50 sati. Nastavak leta za Zagreb u 18:30 sati na liniji AF5074. Dolazak u Zagreb predviđen je u 20:20 sati.
 
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi   
12.4.                                       6.990 kn
10.5.                                       6.590 kn
 
Doplata za jednokrevetnu sobu                   1.390 kn
Doplata za zrakoplovne pristojbe                1.490 kn
 
Moguće doplate:
 
  • Doplata za 6 ručkova u lokalnim restoranima        650 kn
  • Večera Fantasia show u Marrakechu                      340 kn
 
First Minute popust 5% na osnovnu cijenu  do 60 dana prije polaska!
 
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može odobriti zajedno sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.
 
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
 
CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Casablanca i Marrakech – Zagreb na ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona (doručak i večera), razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju, pratnju Atlasovog pratitelja putovanja, lokalnog vodiča, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom.
 
CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, napojnice vodiču i vozaču na putu (ca. 25 EUR po osobi), dodatne obroke, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.
 
NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju, državnim praznicima i ostalim nepredvidljivim okolnostima (gužve u prometu itd..). Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.