VARŠAVA I DRAGULJI BALTIKA

od 3.840,00 HRK
Model: VAR001
Dostupnost: Dostupno
VARŠAVA I DRAGULJI BALTIKA

7 dana autobusom i zrakoplovom iz Ljubljane
 
DATUMI PUTOVANJA:
25.6.-1.7., 1.-6.7., 30.7.-5.8. i 5.-10.8.2017
.
 
Na sjeveru Europe, u međuprostoru između ruskog prostranstva i germanskog borbenog duha, između glasovite slavenske duše i moćne zapadne europske civilizacije, nalaze se zemlje koje nisu na prvi pogled niti očaravajuće niti poznate, niti prepoznatljive… Samo naizgled. Ovo putovanje vas vodi u zemlje koje ne osvajaju na prvu. One nisu kao koketna žena koja sve svoje otkriva u prvom susretu, one su zavodljiva, tajanstvena femme fatale koja ne govori mnogo, ali ne izlazi iz misli, susret s njom ostaje zapisan vječno u vama, ona vas mijenja i ostavlja neizbrisiv trag.  Ne želite li vidjeti nešto novo i drugačije od svakodnevnog i poznatog, gradove koji su neizbrisivo europski, ali u kojima je i danas vrijeme ipak sporije i nježnije prema putniku namjerniku… Posjetite pet europskih prijestolnica u jednom putovanju – Varšava, Vilnius, Riga, Tallinn i Helsinki će vas oduševiti. Prelijepi i drugačiji Baltik urezat će vam se u pamćenje.
 
 
 
 
CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (min. 45 osoba): 4.140 kn
DOPLATA ZA zrakoplovne pristojbe: 590 kn

FM CIJENA DO 10.4.: 3.840 kn
DOPLATA ZA MANJI BROJ PUTNIKA (min. 35 pax): 310 kn
 
CIJENA UKLJUČUJE: autobusni prijevoz prema programu, zrakoplovni prijevoz Tallinn-Ljubljana, pet noćenja s doručkom u hotelima 3/4*, autobusni prijevoz prema programu, vanjske razglede, pratitelja*, trošak organizacije putovanja.


PLAN PUTOVANJA: 

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – VARŠAVA
Polazak autobusom iz Slovenije u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja prema Poljskoj s mjestimičnim pauzama kroz Austriju i Češku.
 
2. DAN: VARŠAVA
Dolazak u poljsku prijestolnicu u prijepodnevnim satima. Odmah po dolasku krenut ćemo na panoramski razgled Varšave - proći ćemo sjeverni dio grada gdje se nalazi Novi grad, pomalo futuristička Varšava koja podsjeća na Manhattan, potom ćemo se uputiti prema staroj povijesnoj jezgri s brojnim gradskim znamenitostima s popisa UNESCO-a (vanjski razgledi). Posjetit ćemo kraljevski grad, staru jezgru, park Lazienski gdje se nalazi poznata skulptura Frederica Chopina… Poslijepodne smještaj u hotelu u okolici Varšave, noćenje.
 
3. DAN: VARŠAVA – TRAKAI – VILNIUS  doručak, noćenje                                              
Doručak. Nastavak putovanja prema Litvi, put nas vodi prostranim poljskim ravnicama. Nakon granice i pomicanja kazaljki na satu nastavljamo put prema jednoj od glavnih znamenitosti Litve, povijesnog mjestašca Trakai, smještenog 28 km zapadno od Vilniusa. Trakai ima veliko značenje u povijesti Litve jer je tu bilo sjedište tadašnjih kneževa. Svojim pitoresknim smještajem Trakai – nalazi se na području ispresijecanom brojnim manjim i većim jezerima – danas mami brojne turiste koji stižu u Litvu, a ne postoji politička delegacija koja dolazi u službeni posjet u zemlju a da ne posjeti Trakai. Po dolasku razgled lokaliteta (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Poslije posjeta utvrdi upućujemo se prema glavnom gradu Litve, Vilniusu. Smještaj u hotel i odlazak u večernju šetnju u središte grada. Noćenje.
 
4. DAN:   VILNIUS – BRDO KRIŽEVA – RIGA  doručak, noćenje                                                             
Doručak. Nakon doručka razgled glavnih znamenitosti Vilniusa koje se većinom nalaze u jednom od najvećih srednjovjekovnim gradskih jezgri u Europi. Barokna stara jezgra grada je od 1994. g. uvrštena na popis svjetske kulturne baštine. Otići ćemo do katedrale, popeti se do utvrde Gediminas, vidjet ćemo zgradu sveučilišta… Najmanji od glavnih gradova baltičkih država Vilnius je šarmantan grad kojeg zbog lijepog i dobro očuvanog gradskog središta nazivaju i „baroknom ljepoticom Baltika“. Slijedi putovanje prema Latviji. Tijekom puta posjetit ćemo hodočasničko mjesto od velikog značenja za Litavce, tzv. „Brdo križeva“. Mjesto na kojem se križevi postavljaju još od 14. vijeka, kroz stoljeća je simbol otpora prema osvajačima i okupatorima; danas ih je više od 100 000 i unatoč tome što je brdo uništavano, poravnavano a križevi uništavani, ono je preživjelo i mnogo znači Litavcima. Nastavak putovanja prema Rigi, dolazak u Rigu u večernjim satima. Smještaj u hotel i noćenje.
 
5. DAN: RIGA - TALLINN  doručak, noćenje            
Doručak. Poslije doručka odlazimo u razgled Rige, glavnog grada Latvije i najvećeg grada u baltičkim državama. Stari je grad već dvadeset godina na popisu UNESCO-a, a Riga iznenadi svakog posjetitelja svojom raznolikošću, grad je iznimno arhitektonski zanimljiv i okružen ozračjem smirenosti i umjerenosti na svojim ulicama. Riga je ponosno nosila titulu Europskog grada kulture 2014. godine, a  poznata je i pod imenom „Biser Baltika“, odnosno „Pariz Baltika“ što već dosta govori o njezinoj atraktivnosti. Kraće slobodno vrijeme poslije razgleda za kupovinu suvenira i šetnju centrom grada. U poslijepodnevnim satima putovanje prema Estoniji. Dolazak u Tallinn u večernjim satima, smještaj u hotel u Tallinnu ili okolici. Noćenje.
 
6. DAN: TALLINN (fakultativni izlet u Helsinki)  doručak, noćenje                                            
Doručak. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti. Predlažemo razgled područja Rocca al Mare gdje se nalazi Estonski muzej na otvorenom (ulaznica uz doplatu), a koji je replika ribarskog sela iz 18.st. A ako vam nije do muzeja u blizini je najveći shopping centar u Estoniji, Rocca al Mare. Preporučujemo ipak mogućnost da posjetite obližnji Helsinki (uz doplatu). Brodska vožnja do finske prijestolnice traje 2 sata, a Helsinki je zavrijedio da ga se vidi: jedan od najzanimljivijih nordijskih gradova, Helsinki svakog posjetitelja iznenadi svojim neobičnim stjenovitim izgledom, mješavinom stilova i neobičnim građevinama. Po dolasku ćemo razgledati glavne znamenitosti kao što su u stijenu uklesana crkva Temppeliaukio, neobični spomenik slavnom kompozitoru Sibeliusu, kongresnu dvoranu Finlandia, olimpijski park i rusku crkvu koja svojom pojavom kraljuje iznad pristaništa. Slobodno vrijeme za obilazak zanimljive živopisne tržnice ili šetnju lijepim središtem grada. Povratak u Helsinki u kasnim poslijepodnevnim satima, prijevoz do hotela. Noćenje.
7.DAN: TALLINN - LJUBLJANA  doručak, noćenje
Doručak. Poslije doručka razgled Tallinna. Ono po čemu se ovaj grad ističe jest njegova stara srž, stari grad okružen zidinama i izgleda kao iz priča. Zbog lijepo očuvane stare jezgre nalazi se na popisu zaštićene baštine.organizacije UNESCO. Popet ćemo se na brdo Toompea gdje se nalazi živopisna katedrala Aleksandra Nevskog i otkud se pruža krasan pogled na grad i Finski zaljev. Slobodno vrijeme za zadnje razglede, kupovinu, ručak, itd. Poslijepodne slijedi vožnja do zračne luke i let prema Ljubljani. Po dolasku moguć organizirani prijevoz do Zagreba uz doplatu.
 
 
CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (min.45 osoba): 4.140 kn
DOPLATA ZA zrakoplovne pristojbe: 590 kn
FM CIJENA DO 10.4.: 3.840 kn
DOPLATA ZA MANJI BROJ PUTNIKA (min. 35 pax): 310 kn
 
CIJENA UKLJUČUJE: autobusni prijevoz prema programu, zrakoplovni prijevoz Tallinn-Ljubljana, pet noćenja s doručkom u hotelima 3/4*, autobusni prijevoz prema programu, vanjske razglede, pratitelja*, trošak organizacije putovanja
 
DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
  • jednokrevetna soba 1.120 kn
  • večere 770 kn (uključena „srednjovjekovna“ večera u Rigi)
  • cjelodnevni izlet u Helsinki 530 kn
 
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA: ulaznica u Trakai 8 €
 
NAPOMENE: 
Na polascima 1.7. i 5.8. program će biti realiziran obrnutim redoslijedom!
*Minimum za pratitelja na hrvatskom jeziku je 25 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.
 
POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 10 % od osnovne cijene aranžmana. Popust za odraslu osobu – paušalni iznos od 100 kn manje.