NORVEŠKI FJORDOVI - zrakoplovom

od 5.495,00 HRK
Model: NOR003
Dostupnost: Dostupno
Tagovi: Skandinavija
Norveški Fjordovi

5 dana zrakoplovom iz Zagreba!
11.6.,16.7.,20.8.2017.
 

već od 5.495 kn

+ zrakoplovne pristojbe 1.090 kn

 
 
Trajanje putovanja: 5 dana/4 noćenja
Najmanji broj putnika: 15
 

PROGRAM PUTOVANJA:
 
1. dan: ZAGREB - OSLO - HONEFOSS
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva i pol sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Oslo u 15:30 sati na liniji OU 488 (Croatia Airlines). Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku Oslo u 18:00 sati, a potom slijedi transfer do hotela u Honefossu, udaljenom oko 50 kilometara. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u šetnju gradom s pratiteljem putovanja. Noćenje.

2. dan:  HONEFOSS - HARDANGERVIDDA - HARDANGERFJORD - BERGEN
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja do Hardangerfjorda, poznatog po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Prijelaz fjorda brodom te vožnja kroz prelijepe nordijske pejzaže do fascinantne visoravni Hardangervidda, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota s mjesečevim krajolikom i brojnim jezerima te uz čuveni slap Voringfoss koji se spušta 182 metara u dubinu. Zaustavljanje kod impresivnog velikog slapa kod Norheimsunda, a potom tijekom vožnje zaustavit ćemo se i kod slapa Steindalfossen gdje ćete imati mogućnost proći iza samog slapa. Nastavak putovanja prema najljepšem norveškom gradu Bergenu gdje bi trebala stići u večernjim satima. Prijava i smješta u hotel. Noćenje

3. dan:  BERGEN
Nakon doručka razgled Bergena, jednog od najljepših većih skandinavskih gradova i drugog grada po veličini u Norveškoj: očuvane drvene kuće iz doba Hanse - luka Bryggen - utvrda Bergenhus - crkva sv. Marije - slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije. Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCO-a. Posjet znamenitog Troldhaugna, doma skladatelja Edvarda Griega. Moguć odlazak gradskom uspinjačom Floybannen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (plaćanje na licu mjesta). Slobodno poslijepodne. Noćenje u hotelu.

4. dan:  BERGEN - FLAM - GEILO
Doručak. Odjava iz hotela. Odjava iz hotela i putovanje prema Sognefjordu i selu Flam, malenom i pitoresknom selu koje ima oko 350 stanovnika i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje! Po dolasku u Flam, svakako preporučamo odlazak na vožnju (uz doplatu) jednom od najatraktivnijih i najstrmijih željeznica na svijetu i netaknutoj prirodi do sela Myrdal uz spektakularni slap Kjosfossen s glazbom i plesačicama na stijenama oko kojih se pjeni voda. Vlak staje na vidikovcu do kojeg nije moguće doći pješice, a sam pogled s vidikovca je jednostavo spektakularan. Po povratku u Flam kraće slobodno vrijeme te predlažemo odlazak na nezaboravnu vožnju brodom (uz doplatu) po pitoresknom fjordu Aurlandsfjord te Naroyfjordu do mjesta Gudwangen. Nastavak vožnje panoramskim cestama do Geiloa, pravog planinskog sela u očaravajućoj prirodi, a ujedno i najvećeg skijaškog centra u Skandinaviji. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan:  GEILO - OSLO - ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo prema norveškoj prijestolnici Oslu. Oslo, grad Vikinga, oduševit će vas zelenim brdima i spektakularnim fjordovima. Oslo svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Odlazak u razgled grada; posjet gradskoj vijećnici, jedinstvenom arhitektonskom spomeniku 50-tih godina prošlog stoljeća. Šetnja kroz četvrt Kvadraturen „stari Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Odlazak do utvrde Akershus renesansnog dvorca - utvrde i vanjski obilazak područja. Šetnja do jednog od novih simbola Osla zgrade Norveške Opere i baleta. Četvrt oko Opere Bjorvika jedna je od najzanimljivijih arhitektonskih gradskih četvrti sa najnovijim primjerima moderne arhitekture. Razgled grada nastavljamo šetnjom do parlamenta te glavnom ulicom Karla Johanna do zgrade kazališta, parkova i kraljevske palače. Nakon kraće pauze u gradskom središtu odlazak javnim prijevozom do Vigeland parka. Posjet Vigeland parku remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine. Razgled parka uz monolit, fontanu života, parkove ruža i most života ostavlja dubok utisak na svakog posjetitelja. Nakon razgleda transfer u poslijepodnevnim satima prema zračnoj luci Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji OU 489 (Croatia Airlines) u 18.50 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.35 sati
 
First minute cijena aranžmana po osobi: 5.495 kn
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.795 kn

Cijena uključuje
- prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Oslo-Zagreb
- 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama u Honefossu
- 2 noćenja doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama u Bergenu
- 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama u Geilu
- transfere i razglede prema programu
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 
Cijena ne uključuje
- obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 1.090 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.200 kn
- doplata za  večere u Skandinaviji (prijava isključivo prilikom rezervacije) 990 kn
- doplata za vožnju željeznicom Flam-Myrdal-Flam: 480 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih)
- doplata za plovidbu Flam-Gudvangen 220 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih)
- ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju ( doplata na licu mjesta)
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode
- putno osiguranje ( preporučamo)
 
Obavezne doplate po osobi
Pristojbe zračnih luka: 1.090 kn (podložne promjenama)
 
Korisne informacije
Valuta na putovanju: norveška kruna. Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite valute prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u Skandinaviji, dok plaćanje eurima nije svugdje moguće ukoliko to nije valuta te zemlje.
Norveška je država Sjeverne Europe koja obuhvaća zapadni dio Skandinavskog poluotoka, kao i otok Jan Mayen te arktičko otočje Svalbard. Ovu zemlju površine 385 252 kvadratna kilometra nastanjuje oko 4.900.000 stanovnika. Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih država Europe. Glavni grad Norveške je Oslo. Razvedena norveška obala uz Atlanski ocean i Barentsovo more dom je znamenitih fjordova.
Granične i vizne formalnosti:
Hrvatskim državljanima nije potrebna viza za putovanje u Norvešku. Preporučujemo odlazak na putovanje s važećom putovnicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.
 
Neobavezne doplate po osobi
- Vožnja jednom od najljepših željeznica na svijetu, čuvenom Flam željeznicom: 480 kn
- Krstarenje predivnim Aurlandsfjorsdom i Naroyfjord fjordom od Flama do Gundvangena: 220 kn
- ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni): Nacionalna galerija 100 NOK, Fram muzej 100 NOK, Muzej vikinških brodova 100 NOK, muzej Kon Tiki 100 NOK, Norveški pomorski muzej 100 NOK, Norveški folklorni muzej 130 NOK, muzej u utvrdi Akershus 100 NOK, Ibsenov muzej 115 NOK, ski skakaonica Holmenkollen 130 NOK, Oslo Pass cijena od 395 NOK za 24 sata
- doplata za polazak iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (na upit)
 
Popusti: 80% popusta za dijete do 2 god. bez ležaja, 20% popusta za dijete od 2 do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.
 
First minute popust: 300 kn za uplate do 28 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.
 
 
 
 
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.
 Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema 
 uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici:
 www.mvep.hr 
 Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija
 zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu
 cijene aranžmana.