STOCKHOLM

od 3.195,00 HRK
Model: STO001
Dostupnost: Dostupno

Stockholm

već od 3.195 kn

+ zrakoplovne pristojbe 1.090 kn

 

Trajanje putovanja: 4 dana/3 noćenja
Najmanji broj putnika: 15
 

1. dan:  ZAGREB - STOCKHOLM
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva i pol sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Stockholm na liniji OU 484 (Croatia Airlines) u 14.55 sati. Po slijetanju u Stockholm u 17.25 sati, transfer do hotela uz panoramski obilazak impozantne švedske prijestolnice. Stockholm je „grad na vodi, Venecija sjevera“ , grad podignut na 14 otoka jezera Mälaren i Baltičkog mora spojenih s 53 mosta, a njegov arhipelag krasi više od 24.000 otoka, otočića i hridi. Osnovan 1252. godine, glavnim gradom je postao 1634. godine. Današnji Stockholm dinamičan je, raznolik i živahan grad, a divne zgrade, brojne zelene površine i mostovi čine ga neponovljivim. Smještaj u hotel. Obzirom da je Stockholm specifičan upravo po tome da je dnevno svjetlo do večernjih sati svakako preporučamo odlazak u grad s pratiteljem putovanja, javnim gradskim prijevozom koji je u gradu izvrsno organiziran. Noćenje.

2. dan: STOCKHOLM
Doručak. Poslije doručka odlazak s pratiteljem u pješački razgled starog grada, otoka Gamla Stan. Riječ je o jednoj od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana i pauze za kavu i kupovinu suvenira uputit ćemo se prema otoku Djurgarden, otoku muzeja kako ga još zovu. Djurgarden je zelena oaza nedaleko od središta grada koji stanovnici i turisti obožavaju, od 15. st. je bio kraljevski posjed, a danas se na njemu nalaze mnogi fantastični muzeji kao što su Skansen – muzej na otvorenom, Muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17 .st., muzejom grupe Abba, itd. Slobodno vrijeme za samostalni obilazak Djurgardena i muzeja po izboru. Noćenje.

3. dan: STOCKHOLM - (fakultativni izlet STOCKHOLMSKI ARHIPELAG)
Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet brodom stockholmskim arhipelagom. S 24 tisuće otoka stockholmski arhipelag je jedinstven prostor u svijetu! Na nekim otočićima nalaze se pitoreskne kuće, mali restorani i hoteli, a neki su pak netaknuti ljudskom rukom. Nakon izleta slobodno poslijepodne. Predlažemo šetnju centrom grada. Gledajući majstore starih zanata kroz prozore tradicionalnih radionica, osjetit ćete se dijelom srednjovjekovnog života i ugođaja koji je ponekad toliko realističan i živopisan da je Gamla Stan pretvorio u jednu od važnijih lokacija filmske produkcije. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: STOCKHOLM - ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, odložit ćemo prtljagu u za to namijenjen prostor i uputiti se javnim gradskim prijevozom u zadnju šetnju po kraljevskom gradu. Slobodno jutro za vlastite aktivnosti, posjete muzejima, kupovinu, itd. Predlažemo posjet jednom od muzeja koji nude besplatni ulaz kao što su Nacionalni muzej, Povijesni muzej, Muzej srednjeg vijeka, Vojni muzej, itd. Iskoristite barem dio od fantastične muzejske ponude švedske prijestolnice. Povratak u hotel i transfer u poslijepodnevnim satima prema zračnoj luci. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb u 18.10 sati na liniji OU 485 (Croatia Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb je u 20.45 sati.
 
 
First minute cijena aranžmana po osobi: 3.195 kn
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.495 kn
 
 
Cijena uključuje
- prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Stockholm - Zagreb
- smještaj u hotelu 4* u Stockholmu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom
- razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja
- transfere prema programu
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 
Cijena ne uključuje
- obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka: 1.090 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.200 kn
- ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju (doplata na licu mjesta)
- krstarenje Stockholmskim arhipelagom u trajanju od 3 h (doplata kod prijave, minimum 15 putnika): 290 kn (uključuje ulaznicu
  za brod)
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode
- putno osiguranje (preporučujemo)
 
Obavezne doplate po osobi
Pristojbe zračnih luka 1.090 kn (podložne promjenama)
 
Korisne informacije
U Švedskoj je valuta švedska kruna (SEK). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite krune prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Plaćanje kreditnim karticama vrlo je rašireno je u Švedskoj.Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću. Švedska je država na sjeveru Europe, na obali Baltičkog mora. Švedska je četvrta zemlja po veličini u Europi i zauzima jugoistočni dio Skandinavskoga poluotoka. Glavni grad je Stockholm. Zbog velike površine od 450.295 km2 te populacije nešto veće od 10 milijuna stanovnika, Švedska ima malu gustoću naseljenosti od oko 20 stanovnika po km2. 
Stockholm je glavni i najveći grad Švedske s više od 930.000 stanovnika. Sjedište je, između ostalog, Kraljevske švedske akademije znanosti, Karolinska instituta i Švedske akademije, Sam grad je sagrađen na otocima (povijesni centar na 5 otoka) povezanim mostovima. Nalazi se na mjestu gdje se jezero Mälaren povezuje s morem.

Granične i vizne formalnosti:
Hrvatski državljani mogu u Švedsku putovati s putovnicom ili osobnom iskaznicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo putno zdravstveno osiguranje.
 
Neobavezne doplate po osobi
- krstarenje Stockholmskim arhipelagom u trajanju od 3 h (za minimum 15 putnika): 290 kn (uključuje ulaznicu za brod)
- ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Stockholmu (cijene mogu biti podložne promjenama): Kraljevska palača 160 SEK, crkva Riddarholmen 50 SEK, palača Drottningholm 130 SEK, muzej Skansen 180 SEK, ABBA muzej 195 SEK, muzej Vasa 130 SEK, Nordijski muzej 100 SEK, Stockholm Pass cijena od 595 SEK za 24 sata

- doplata za polazak iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (na upit)
 
 
Popusti: 80% popusta za dijete do 2 god. bez ležaja, 20% popusta za dijete od 2 do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.
 
First minute popust: 300 kn za uplate do 28 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.
 
 
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.
 Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema
 uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici:
 www.mvep.hr 
 Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija
 zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu
 cijene aranžmana.