HELSINKI I STOCKHOLM

od 4.195,00 HRK
Model: STH001
Dostupnost: Dostupno

Stockholm i Helsinki

 
već od 4.195 kn

+ zrakoplovne pristojbe 1.090 kn

 

 

 
Trajanje putovanja: 5 dana/4 noćenja
Najmanji broj putnika: 15
 

1. dan: ZAGREB - STOCKHOLM
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva i pol sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Stockholm na liniji OU 484 (Croatia Airlines) u 14.55 sati. Po slijetanju u Stockholm u 17.25 sati, transfer do hotela uz panoramski obilazak impozantne švedske prijestolnice. Grad leži na 14 otoka spojenih s 53 mosta na južnom kraju jezera Mälaren, a njegov arhipelag krasi više od 24.000 otoka, otočića i hridi. Osnovan 1252. godine, glavnim gradom je postao 1634. godine. Današnji Stockholm dinamičan je, raznolik i živahan grad, a divne zgrade, brojne zelene površine i mostovi čine ga neponovljivim. Smještaj u hotel. Obzirom da je Stockholm specifičan upravo po tome da je dnevno svjetlo do večernjih sati svakako preporučamo odlazak u grad s pratiteljem putovanja, javnim gradskim prijevozom koji je u gradu izvrsno organiziran. Noćenje.

2. dan: STOCKHOLM
Doručak. Poslije doručka odlazak s pratiteljem u pješački razgled starog grada, otoka Gamla Stan. Riječ je o jednoj od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana i pauze za kavu i kupovinu suvenira uputit ćemo se prema otoku Djurgarden, otoku muzeja kako ga još zovu. Djurgarden je zelena oaza nedaleko od središta grada koji stanovnici i turisti obožavaju, od 15. st. je bio kraljevski posjed, a danas se na njemu nalaze mnogi fantastični muzeji kao što su Skansen – muzej na otvorenom, Muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17 .st., muzejom grupe Abba, itd. Slobodno vrijeme za samostalni obilazak Djurgardena i muzeja po izboru. Noćenje.

3. dan: STOCKHOLM - HELSINKI (vožnja brodom)
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno prijepodne za uživanje u lokalnim restoranima, kavi ili kupovini tradicionalnih suvenira. Poslijepodne transfer do luke gdje se ukrcavamo na brod. Smještaj u kabine. Naše krstarenje brodom s bogatom ponudom a la carte restorana, buffet restorana, dućana i barova kreće iz Stockholma prema Helsinkiju. Tijekom plovidbe brodom prolazimo stockholmskim arhipelagom s 24 tisuće otoka od kojih je samo oko tisuću naseljenih. Stockholmski arhipelag je jedinstven prostor u svijetu i jedan od najvećih arhipelaga baltičkog mora! Na nekim otočićima nalaze se pitoreskne kuće, mali restorani i hoteli, a neki su pak netaknuti ljudskom rukom. Noćenje na brodu.

4. dan: HELSINKI
Doručak. Odjava iz kabina i odlazak autobusom na poludnevni razgled grada: Parlament, Nacionalni muzej, Opera, Gradska vijećnica, katedrala, crkva u kamenu Temppeliaukio, koncertna dvorana Finlandia, djelo arhitekta Avara Aalta, park i spomenik skladatelju Jeanu Sibeliusu. Danas je Helsinki moderno, europsko, kulturno središte čiji je kozmopolitski način života u savršenoj harmoniji s prirodom. Duga povijest manifestira se u brojnim spomenicima koje ćete vidjeti za vrijeme razgledavanja, kao i moderne primjere arhitekture poznate po jednostavnosti, funkcionalnosti i eleganciji. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne, predlažemo posjet tržnici tzv. Glavna tržnica (ili 'riblja tržnica') koja se nalazi na obali gdje se mogu kupiti svježi odresci lososa i meso soba. Glavna tržnica je i mjesto gdje lako možete naći suvenire kao što su ruske krznene kape, rezbarene drvene zdjele, sobove kože i laponske lovačke noževe. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

5. dan: HELSINSKI - ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela te organizirani transfer do zračne luke Helsinki. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb u 13.00 sati na liniji OU 4487 (Croatia Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb je u 14.45 sati po srednjoeuropskom vremenu.
 
First minute cijena aranžmana po osobi: 4.195 kn
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.495 kn
 
 
Cijena uključuje
- prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Stockholm i Helsinki - Zagreb
- smještaj u hotelu 4* u Stockholmu u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom
- smještaj u hotelu 4* u Helsinkiju u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 noćenja s doručkom
- smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu Stockholm - Helsinki na osnovi 1 noćenja s doručkom
- razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja
- transfere prema programu
- ulaznicu za čuvenu „Crkvi u stijeni“ u Helsinkiju
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 
Cijena ne uključuje
- obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka: 1.090 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.600 kn
- ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju (doplata na licu mjesta)
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode
- putno osiguranje (preporučujemo)
 
Obavezne doplate po osobi
Pristojbe zračnih luka 1.090 kn (podložne promjenama)
 
Korisne informacije
U Švedskoj je valuta švedska kruna (SEK). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite krune prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Plaćanje kreditnim karticama vrlo je rašireno je u Švedskoj. U Finskoj je valuta Euro. Lokalno vrijeme u Finskoj je +1 sat u odnosu na hrvatsko i švedsko vrijeme. Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću.

Švedska je država na sjeveru Europe, na obali Baltičkog mora. Švedska je četvrta zemlja po veličini u Europi i zauzima jugoistočni dio Skandinavskoga poluotoka. Glavni grad je Stockholm. Zbog velike površine od 450.295 km2 te populacije nešto veće od 10 milijuna stanovnika, Švedska ima malu gustoću naseljenosti od oko 20 stanovnika po km2.

Finska je nordijska država u sjeveroistočnoj Europi, s 5.416.000 stanovnika i površine od 338.144 kvadratnih kilometara. Najveći dio Finske je nizak, blago valovit, šumovit kraj s mnogo jezera. Ima 187.888 jezera (većih od 500 m2) te 179.584 otoka. Glavni je grad Helsinki. Finci pripadaju ugrofinskoj skupini naroda i govore finskim jezikom. Uz finski službeni jezik je i švedski.

Stockholm je glavni i najveći grad Švedske s više od 930.000 stanovnika. Sjedište je, između ostalog, Kraljevske švedske akademije znanosti, Karolinska instituta i Švedske akademije, Sam grad je sagrađen na otocima (povijesni centar na 5 otoka) povezanim mostovima. Nalazi se na mjestu gdje se jezero Mälaren povezuje s morem.
Helsinki je glavni i najveći grad Finske. Smješten je u južnom dijelu zemlje na obali Finskog zaljeva. Helsinki čini konurbaciju s još tri grada - Espoo, Vantaa i Kauniainen, koji su zajedno nazvani područje glavnog grada. Ovo područje ima 1.231.000 stanovnika. 

Granične i vizne formalnosti:
Hrvatski državljani mogu u Švedsku i Finsku putovati s putovnicom ili osobnom iskaznicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo putno zdravstveno osiguranje.
 
Neobavezne doplate po osobi
- ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Stockholmu (cijene mogu biti podložne promjenama): Kraljevska palača 160 SEK, crkva Riddarholmen 50 SEK, palača Drottningholm 130 SEK, muzej Skansen 180 SEK, ABBA muzej 195 SEK, muzej Vasa 130 SEK, Nordijski muzej 100 SEK, Stockholm Pass cijena od 595 SEK za 24 sata
- ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Helsinkiju (cijene mogu biti podložne promjenama): muzej Ateneum 15 EUR, muzej finskog dizajna 10 EUR, Helsinki City Card 46 EUR

- doplata za polazak iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (na upit)
 
 
 
 
Važne napomene
Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.
 
Popusti: 80% popusta za dijete do 2 god. bez ležaja, 20% popusta za dijete od 2 do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.
 
First minute popust: 300 kn za uplate do 28 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.
 
 
 Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.
 Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema  
 uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici:
 www.mvep.hr 
 Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija
 zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu
 cijene aranžmana.