STOCKHOLM CITY BREAK

od 1.990,00 HRK
Model: STO002
Dostupnost: Dostupno
STOCKHOLM

„KRALJEVSKI GRAD NA OTOCIMA“

Zrakoplovom iz Zagreba
4 dana/3 noćenja

 
Datumi putovanja:
24.-27.6. i 5.-8.8.2017.
 
5.-8.8.2017. – GARANTIRAN POLAZAK
 
Švedska prijestolnica iznenađujuće je lijep i jedinstven grad: smješten na otocima i poluotocima, s palačama pastelnih fasada i mirnim, skrivenim uličicama što okružuju obale, s velikim avenijama i parkovima, starim gradom čije kamenom popločene ulice prizivaju duh nekih starih vremena, Stockholm je grad gdje se suvremenost i moderno sljubljuje sa spokojem koji se osjeća u zraku. Kraljevski grad na otocima jest grad gdje kažu da je lako disati i osjećati svoj puls. Grad za romantiku i ljubav, ujedno je i grad za provod, kupovinu, grad s fantastičnom ponudom muzeja i grad u kojem je užitak izgubiti se. A za to nema boljeg vremena od ljeta…
 
CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polazak 24.6.: 2.390 kn / FM 2.190 kn
Polazak 5.8.: 2.190 / FM 1.990 kn

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
DOPLATA za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

 
RED LETENJA:
DY4350   ZAGARN 1030   1305
DY4349   ARNZAG  1705  1940
 
CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz Zagreb – Stockholm – Zagreb, autobusni prijevoz prema programu, smještaj u hotelu 3* na osnovi 3 noćenja s doručkom, razglede prema programu, hrvatskog pratitelja putovanja, trošak organizacije putovanja.

1. DAN: ZAGREB – STOCKHOLM 
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Stockholm na linij DY4350 u 10:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 13:05 sati. Po slijetanju u Stockholm odlazak u panoramski obilazak impozantne švedske prijestolnice. Grad leži na 14 otoka spojenih s 53 mosta na južnom kraju jezera Mälaren, a njegov arhipelag krasti više od 24 000 otoka, otočića, hridi i slično. Osnovan 1252.g. glavnim gradom je postao 1634. godine. Današnji Stockholm dinamičan je, raznolik i živahan grad, a divne zgrade, brojne zelene površine i mostovi čine ga neponovljivim. Poslije razgleda vožnja prema hotelu, smještaj. Slobodna večer za vlastite programe, moguć odlazak u grad s pratiteljem putovanja javnim gradskim prijevozom koji u gradu fantastično funkcionira. Noćenje.

2. DAN: STOCKHOLM
Doručak. Poslije doručka odlazak s pratiteljem u pješački razgled starog grada, otoka Gamla Stan. Riječ je o jednom od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana i pauze za kavu i kupovinu suvenira uputit ćemo se prema otoku Djurgarden, otoku muzeja kako ga još zovu. Djurgarden je zelena oaza nedaleko od središtu grada koji stanovnici i turisti obožavaju, od 15.st. je bio kraljevska zemlja, a danas se na njemu nalaze mnogi fantastični muzeji kao što su Skansen – muzej na otvorenom, Muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17.st., muzejom grupe Abba, itd. Slobodno vrijeme za samostalni obilazak Djurgardena i muzeja po izboru. Noćenje.

3. DAN: STOCKHOLM: FAKULTATIVNI IZLET U MARIEFRED i DVORAC GRIPSHOLM
Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet u mjestašce na jezeru Malaren, Mariefred (doplata prilikom kupovine aranžmana). Mjesto sedamdesetak kilometara zapadno do Stockholma privlačno je posjetiteljima već samim svojim idiličnim smještajem i pitoresknim izgledom, ali ono što mu daje posebnu čar jest dvorac Gripsholm, bajkovito smješten uz obalu jezera, najposjećeniji dvorac u Švedskoj. Ljubiteljima švedske grupe Abba bit će poznat s naslovnice njihovog albuma, a ono po čemu je poznatiji jest bogatstvo kolekcija kraljevske obitelji u njemu – osnovao ga je 1537.g. slavni kralj Gustav Vasa, međutim već sâm njegov izgled i položaj su ono zbog čega posjetiteljima nije žao što su krenuli izvan Stockholma. Sa svojim zidovima od crvene opeke i kupolama od zelenog bakra, elegantan dvorac okružen mirnim vodama jezera Mälaren predstavlja više od 400 g. švedske povijesti. Obilazak dvorca uz doplatu na licu mjesta i slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Povratak u Stockholm u poslijepodnevnim satima. Za one koji su odlučili ostati u gradu slobodan dan za aktivnosti prema želji. Za obitelji s djecom ili one koji su dječje zaigrani odlazak u zabavni park Grona Lund je obaveza! Preporučamo i posjet dječjem muzeju Junibacken na otoku Djurgarden, posvećen živopisnoj Pipi Dugoj Čarapi spisateljice Astrid Lindgren, ali u samome muzeju može se naći i bezbroj drugih likova i priča! Za one koji bi radije otišli u kupovinu, preporučujemo odlazak u četvrt Norrmalm gdje se nalaze mnogobrojni dućani odličnih švedskih robnih marki. Noćenje.

4. DAN: STOCKHOLM – ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, odložit ćemo prtljagu u za to namijenjen prostor i uputiti se javnim gradskim prijevozom u zadnju šetnju po kraljevskom gradu. Slobodno jutro za vlastite aktivnosti, posjete muzejima, kupovinu, itd. Povratak u hotel i transfer u poslijepodnevnim satima prema zračnoj luci. Prijava na let i let za Zagreb na liniji DY349 u 17:05 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 19:40 sati.
 
 
CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polazak 24.6.: 2.390 kn / FM 2.190 kn
Polazak 5.8.: 2.190 / FM 1.990 kn
FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
DOPLATA za zrakoplovne pristojbe: 990 kn
 
 
RED LETENJA:
DY4350   ZAGARN 1030   1305
DY4349   ARNZAG  1705  1940CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz Zagreb – Stockholm – Zagreb, autobusni prijevoz prema programu, smještaj u hotelu 3* na osnovi 3 noćenja s doručkom, razglede prema programu, hrvatskog pratitelja putovanja, trošak organizacije putovanja
 
 
DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
- jednokrevetna soba 690 kn
- izlet u trajanju od 6 sati u Mariefred i dvorac Gripsholm (minimum 15 prijavljenih): 410 kn
 
DOPLATE PO ŽELJI, prilikom putovanja: ulaznice u muzeje i druge znamenitosti (cijene su informativne i podložne promjeni): Vasa muzej u Stockholmu 130 SEK, Skansen 180 SEK, Nordijski muzej 100 SEK, dvorac Gripsholm 130 SEK, ABBA muzej 195 SEK
 
POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 10 % od osnovne cijene aranžmana.
 
NAPOMENA: fakultativni izlet u Mariefred može se uplatiti samo u poslovnici, ne na licu mjesta. Minimum potreban za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika.
 
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15