BUKUREŠT CITY BREAK

od 2.450,00 HRK
Model: BUK001
Dostupnost: Dostupno
BUKUREŠT city break
 
Posjetite neotkriveni dragulj Europe,grad elegancije i bogate povijesti,
dinamičan i pun zabave.
Široki bulevari, prekrasne Art Nouveau palače,

boemski kafići, neobični muzeji, zelene oaze parkova, sve to i puno više
otkrijte u gradu koji nikad ne odmara.
 
 
16.-19.6.
6.-9.10.

 
Zrakoplovom iz Zagreba
4 dana/3 noćenja s doručkom
  
FIRST MINUTE po osobi od  2.450 kn
+ zrakoplovne pristojbe 990 kn

 
1.dan:ZAGREB–BUKUREŠT  
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Bukurešt na liniji OU316 u 8:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 11:30 sati. Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski i pješački razgled glavnog i najvećeg grada Rumunjske uz pratnju lokalnog vodiča, kojem tepaju da je „Pariz istoka” zbog raskošnih zgrada u stilu Belle Époque i širokih bulevara u centru grada. Prema legendi, Bukurešt je osnovao pastir Bucur na obalama rijeke Dâmbovite, čije ime na rumunjskom znači “zadovoljstvo” i koje je preuzeto kao ime grada. Posjećujemo Palaču parlamenta (ulaznica uključena), drugu najveću administrativnu zgradu na svijetu nakon Pentagona, sagrađenu na poseban zahtjev rumunjskog diktatora Nicolae Ceausescua, koja pokriva površinu od 330.000 metara kvadratnih i ima preko 3000 prostorija. Tijekom panoramske vožnje gradom imat ćete priliku vidjeti sve važne atrakcije; trg Unirii koji je jedan od najvećih trgova Bukurešta i važno prometno sjecište - Piaţa  Universităţii (Sveučilišni trg) - gotovo 25 m visok Slavoluk pobjede s čijeg se vrha možete diviti prekrasnom pogledu na grad - Trg pobjede - Avenija pobjede, najstarija ulica Bukurešta koja se razvila u jednu od najprestižnijih modnih ulica grada - Trg revolucije, koji je stekao svjetsku slavu kad su TV postaje diljem svijeta emitirale posljednji govor Nicolaea Ceausescua 1989. godine s balkona stožera bivše Komunističke partije. Razgled nastavljamo šetnjom po Starom gradu: crkva Stavropoleos - neoklasicistička zgrada Nacionalne banke - povijesni muzej - zgrada Starog suda Curtea Veche, sagrađena u 15. st. od strane poznatog tiranina Vlada Tepeša - muzej Starog suda - crkva Starog suda, koja se smatra najstarijom u Bukureštu. Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu suvenira te istraživanje živopisne Lipscani četvrti prepune antiknih trgovina, boemskih kafića i barova te povoljnih restorana. Transfer do hotela. Noćenje.

2.dan:BUKUREŠT/FAKULTATIVNO IZLET PALAČA MOGOŞOAIA I SAMOSTAN SNAGOV
Doručak. Predlažemo izlet (doplata prilikom rezervacije aranžmana) u palaču Mogoşoaia, udaljenu svega 15-ak kilometara od Bukurešta. Prekrasnu palaču sagradio je krajem 17. stoljeća princ Constantin Brancoveanu u jedinstvenom Brancovenesc stilu, koji je mješavina tradicionalne rumunjske arhitekture s elementima baroka i orijentalnog stila te nosi ime udovice rumunjskog plemića Mogoşa, vlasnika zemlje na kojem je palača sagrađena. Posjećujemo unutrašnjost i prekrasan vrt koji je okružuje. Put nastavljamo prema samostanu Snagov, pravoslavnom manastiru koji datira iz 14. stoljeća, a smješten je na otočiću na jezeru nedaleko od Bukurešta. Samostan je popularan zbog legende da je u crkvi pokopan Vlad Tepeš III., knez od Vlaške, inspiracija za svjetski poznati književni lik grofa Drakule. Povratak u Bukurešt. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje.  

3.dan: BUKUREŠT/FAKULTATIVNO IZLET TRANSILVANIJA
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet (doplata prilikom rezervacije aranžmana) u najpoznatije dvorce Rumunjske. Najprije ćemo se uputiti prema mjestu Sinaja, takozvanom „biseru Južnih Karpata“, koji svoje ime duguje biblijskoj planini Sinaj. Posjećujemo raskošni neorenesansni dvorac Peleš u blizini, izgrađen krajem 19. stoljeća kao ljetna rezidencija kralja Karla I. Dvorac je izgrađen od drveta, kamena, cigle i mramora, a u njemu se nalazi više od 160 soba i 30 kupaonica. Iako je većinom građen u stilu njemačke renesanse, na njemu se nalaze i brojni elementi koji pripadaju talijanskoj renesansi, gotici i baroku. Dvorac je okružen sa sedam terasa koje su bogato ukrašene raznim kipovima, prelijepim fontanama i ukrasnim mramornim vazama. Nakon pauze za ručak (uključen u cijenu izleta) nastavljamo prema Branu i misterioznom Drakulinom dvorcu, smještenom u podnožju Karpata, 30 kilometara od Brašova, koji je s oko pola milijuna turista godišnje najveća atrakcija južne Rumunjske. Sagrađen u 14. stoljeću za obranu od otomanske invazije, dvorac je kasnije služio kao granična kontrolna točka između povijesnih kneževina Transilvanije i Vlaške, da bi u 15. st. u njemu bio zatvoren kontroverzni vlaški vladar Vlad Tepeš, poznatiji kao grof Drakula. Povratak u Bukurešt. Noćenje.
 
4.DAN:BUKUREŠT–ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i transfer prema zračnoj luci Otopeni. Let za Zagreb na liniji  OU317 u 12:10 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 13:15 sati.
 
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
16.6.: FM 2.450 kn/2.550 kn
6.10: FM 2.890 kn/2.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 590 kn
FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn
TROKREVETNA SOBA NA UPIT!
Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)
 
DOPLATE ZA IZLETE po osobi, isključivo prilikom rezervacije aranžmana:
- izlet palača Mogoşoaia i samostan Snagov (realizacija za minimum od 15 putnika): 250 kn (uključuje autobusni transfer, ulaznice za palaču i samostan te pratnju lokalnog vodiča)
 
- izlet u Transilvaniju (realizacija za minimum od 15 putnika): 610 kn (uključuje autobusni transfer, ulaznice za dvorce Peleš i Bran, ručak u Sinaju te pratnju lokalnog vodiča)
 
 
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Bukurešt-Zagreb, smještaj u hotelu 4* u Bukureštu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom, pratitelja, transfer od/do zračne luke u Bukureštu, poludnevni razgled grada autobusom u pratnji lokalnog gradskog vodiča, ulaznicu u Parlament te troškove organizacije i prodaje
 
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, dodatne izlete, karte javnog prijevoza, putno zdravstveno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi
 
CIJENE ULAZNICA (prema stanju u ožujku 2017. g., cijene su informativne i podložne promjeni): Muzejsko selo (Muzeul Satului)- odrasli 10 lei/umirovljenici 5 lei/studenti i djeca 2.50 lei  Nacionalni muzej umjetnosti (Kraljevska palača)- odrasli 25 lei/djeca i umirovljenici 10 lei, Cotroceni palača- odrasli 40 lei/studenti i djeca 30 lei, Grigore Antipa prirodoslovni muzej- odrasli 20 lei/umirovljenici 10 lei/djeca i studenti 5 lei