Kuba: Havana i Varadero

od 14.987,50 HRK
Model: ADKUB2013-001
Dostupnost: Dostupno


Program putovanja

1. dan/ ZAGREB – PARIZ – HAVANA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci „Pleso“. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu na liniji OU470 (Croatia Airlines) u 09:00 sati. Dolazak u Pariz u 11:05 sati. Nastavak leta za Havanu na linij AF946 (Air France) u 16:30 sati. Dolazak u Havanu predviđen je u 20:25 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela 5*.  Smještaj, i noćenje.

2. dan / HAVANA
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni vođeni razgled grada Havane, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra, te nastavak razgleda pješice i autobusom, te Coco Taxijima. Tijekom ture vidjet ćete sve važne znamenitosti: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Cathedral, Palacio de Artesania, Plaza Vijega. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane, posjet muzeju proizvodnje pića (Kuba je poznata po bijelom rumu i cigarama). Ručak je organiziran u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak ulocom La Rampa prema Miramaru – rezidencijalnom dijelu Havane, zaustavljane kod Trga Revolucije. Povratak u hotel i odmor. Noćenje.

3. dan / HAVANA
Nakon doručka, slobodan dan za osobne programe. Preporučamo odlazak na veliku tržnicu suvenira ili šetnju po gradu koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Zaustavite se kod Ambos Mundos hotela gdje je Ernest Hemingway boravio dok je pisao poznati roman Kome zvona zvone. Soba se može pogledati uz najavu, a i na prekrasnoj terasi popiti jedan od boljih koktela u gradu, uz muziku i predivan pogled na Staru Havanu. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili  tradicionalni kabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.            


4. dan/ HAVANA– DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA
Nakon doručka, odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales - najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales, zatim odlazak u indijansku špilju unutar koje teče rječica. Šetnja i kratka  vožnja motornim čamcem po špilji. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu i potom povratak prema Havani. Smještaj u hotel i noćenje. Udaljenost od Havane do Vinales doline je 180 km. Vožnja u jednom smjeru traje oko dva i pol sata.                                                                    

5. dan/ HAVANA – VARADERO
Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje radi odmora i osvježenja. Dolazak u Varadero, prijava u hotel 4*. Usluga All Inclusive. Smještaj i noćenje.

6. i 7. dan / VARADERO
Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama uz mogućnost   fakultativnih izleta. Boravak na osnovi all inclusive usluge.

8. dan / VARADERO – HAVANA – AMSTERDAM
Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu. Noćni let.

9.dan / AMSTERDAM – ZAGREB
Dolazak u Amsterdam, te nastavak leta prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb predviđen i završetak putovanja.
    

Na vrh

2. Viza

VIZA – TURISTIČKA KARTA:
Viza se ne stavlja u putovnicu.
Cijena Vize: 450 kn,  uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja.

Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.
Na vrh

3. Cjenik

 
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

26.3.-3.4.2015. 11.990 kn

23.4.-1.5.2015. 12.390 kn
 

Zrakoplovne pristojbe (obavezna doplata) 3.960 kn

Nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.390 kn

First Minute popust od 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!


CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb, četiri noćenja u hotelu 5* u Havani, ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda Havane, ručak u lokalnom restoranu na izletu u Vinales dolini, tri noćenja u hotelu 4* u Varaderu (usluga «all inclusive»), razglede kako je navedeno u programu i sve ulaznice za navedene objekte koji se posjećuju prema programu, prijevoz od zračne luke do hotela i natrag, pratitelja putovanja, lokalnog vodiča na Kubi, troškove organizacije i prodaje i putno zdravstveno osiguranje.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe, kubansku vizu - informacije su niže navedene, troškove izlazne takse, dodatne obroke, izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu,napojnice.

DOPLATE:
obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.960 kn (podložno promjeni), obavezno plaćanje izlazne takse na Kubi - na licu mjesta u kubanskim pesosima u protuvrijednosti 25 EUR, napojnice 30 Eur po osobi – plaćanje na licu mjesta.

Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom Vašeg boravka na Kubi.

U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na  nastalu štetu.


ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, Atlas će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Letovi: Croatia Airlines (OU), Air France (AF), Royal Dutch Airlines (KL): u slučaju promjene letova od strane avio kompanije, putnici će biti obaviješteni o novim vremenima letova od strane agencije.


MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15Na vrh

4. Informacije o letovima

Polazak 26.03.2015.
OU 470         26MAR          ZAGCDG                    0900 1105
AF 946          26MAR          CDGHAV                   1340 1905
KL 724          02APR          HAVAMS                  1645 0820+1
KL1943         03APR           AMSZAG                    1415 1605

Polazak 23.04.2015.
OU 470         23APR           ZAGCDG                    0900 1105
AF 946          23APR           CDGHAV                   1630 2025
KL 724         30APR            HAVAMS                    1645 0820+1
KL1943         01MAY          AMSZAG                    1415 1605

Na vrh

5. Korisne informacije


KUBA
Službeno ime: Republika Kuba
Glavni grad: Havana
Službeni jezik: španjolski
Vremenska razlika: -6 sati u odnosu na hrvatsku
Novčana jedinica: kubanski peso (CUP)
Napon struje: 110 V potreban adapter
Viza: potrebna, cijena 400 kn
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +52
Klima: tropska, sušna sezona je od studenog do travnja, kišna sezona je od svibnja do listopada.
Odjeća i obuća: lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca.
Kupovina: osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatan i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mache, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla). Kubanski muzički instrumenti su također vrlo popularni izbor. Postoje i toaletni te farmaceutski proizvodi koji se ne mogu nabaviti nigdje drugdje na svijetu - na prodaji u međunarodnim ljekarnama i duty-free trgovinama u zračnim lukama, gdje
isto tako možete kupiti knjige, video kasete i CD-e.
Hrana i piće: U tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji što ovisi od regije do regije na otoku - naročito na istoku Kube. Hrana je rijetko kad ljuta i jako začinjena.