Kuba: Havana i Varadero

od 16.237,50 HRK
Model: KUB001
Dostupnost: Dostupno
KUBA

HAVANA I VARADERO

9 DANA / 7 NOĆENJA 


 GRUPNI POLAZAK 
6.5.-14.5.2017.
                                          
PROGRAM UKLJUČUJE:
Prijevoz zrakoplovom, 4 noćenja sa doručkom u Havani (hotel 4*),
ručak tijekom razgleda Havane, izlet i ručak u Vinales dolini, 3 noćenja u hotelu 4* Varaderu
(AI), razgledi i ulaznice prema programu,  povratni transfer od zračne luke do hotela,
pratitelja putovanja, lokalnog vodiča.
 
 
Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi
 
od 12.990 kn

+ zrakoplovne pristojbe 2.400 kn
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana.
 
  
PROGRAM PUTOVANJA:
 
1. DAN / ZAGREB – PARIZ – HAVANA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija sa pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:00 sati na liniji AF 5075 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 16:50 sati na liniji AF 940. Dolazak u Havanu predviđen je u 21:25 sati. Nakon  carinskih formalnosti organiziran je prijevoz do hotela.  Smještaj u hotel 4* i noćenje.
 
2. DAN / HAVANA
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni vođeni razgled grada Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra te nastavak razgleda pješice i autobusom. Tijekom ture posjet svim važnim znamenitostima: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Cathedral, Palacio de Artesania, Plaza Vijega. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak ulicom La Rampa prema Miramaru – rezidencijalnom dijelu Havane, zaustavljanje kod Trga Revolucije. Ukoliko će tvornica cigara biti otvorena, odlazak u grupni posjet gdje se izrađuju poznate kubanske cigare. Povratak u hotel i odmor. Noćenje.
 
3.DAN / HAVANA
Nakon doručka, sa pratiteljem putovanja odlazak na veliku tržnicu suvenira, šetnja gradom koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Navečer preporučujemo odlazak na Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni cabaret show Tropicana sa preko 80 izvođača. Noćenje.


4.DAN / HAVANA– DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA
Nakon doručka, odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales - najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales, zatim odlazak u indijansku špilju unutar koje teče rječica. Šetnja i kratka  vožnja motornim čamcem po špilji. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu i potom povratak prema Havani. Udaljenost od Havane do Vinales doline je 180 km. Vožnja u jednom smjeru traje oko dva i pol sata. Noćenje.                                                                   
 
5.DAN / HAVANA – VARADERO
Nakon doručka odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje  kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, kuće gdje je slavni pisac živio. Nastavak putovanja prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu pokraj Havane gdje je Hemingway imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku u Varadero, prijava u hotel 4*. Smještaj i noćenje.
 
 
6.DAN / VARADERO
Boravak na osnovi all inclusive usluge. Slobodan dan za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama.
 
7.DAN / VARADERO
Slobodan dan za odmor, kupanje i sunčanje ili mogućnost fakultativnog izleta u Trinidad. Odlazak na razgled grada Trinidada (povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a), obilazak muzeja Palacio Cantero, posjet muzeju Romantico, bar Canchanchara.
 
8.DAN / VARADERO – HAVANA – PARIZ
Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Parizu u 20:30 sati na liniji AF 943.
 
9.DAN / PARIZ – ZAGREB
Predviđen dolazak u Pariz u 11:35 sati. Nastavak leta prema Zagrebu u 15:05 sati na liniji AF 1560. Dolazak u Zagreb predviđen je u 16:55 sati.
   
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi    12.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu                               2.770 kn
                       
Obvezna doplate za pristojbe zračnih luka  2.400 kn
 
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.
 
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
 
Fakultativni izlet TRINIDAD 7. dan, (ručak uključen u cijenu) 650 kn
Cijena je važeća za uplate prilikom rezervacije aranžmana.
Minimalan broj putnika 10
 
CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Pariz - Havana - Pariz - Zagreb, četiri noćenja u Havani u hotelu 4*, ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda Havane, ručak u lokalnom restoranu na izletu u Vinales dolini, tri noćenja u Varaderu  u hotelu 4* (usluga all inclusive), razglede kako je navedeno u programu i ulaznice za navedene objekte koji se posjećuju prema programu, povratni transfer od zračne luke do hotela, pratnja Atlasovog pratitelja putovanja i lokalnog vodiča na Kubi, troškove organizacije i prodaje.


CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe u iznosu  2.400 kn, kubansku vizu - informacije su niže navedene (450 kn),  dodatne obroke, izlete, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje.


OBAVEZNE DOPLATE: doplata za pristojbe zračnih luka 2.400 kn (podložno promjeni), kubanska viza, napojnice 30 Eur po osobi – plaćanje na licu mjesta.
 
VIZA – TURISTIČKA KARTA: Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.
 
Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi.
U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na  nastalu štetu.
 
NAPOMENA:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.